SAJL

Otteluraportti

Wolverines - Rajaritarit 03.06.2006

Wolverines-Rajaritarit 3.6.2007

Wolverines karisti apinan selästään ottamalla kauden avausvoittonsa kotiottelussa Etelä-Karjalan Rajaritareita vastaan. Kovin tavoittein kauteen lähtenyt Wolverines oli hävinnyt kaikki kauden kolme otteluaan ja selässä majaileva banaaninsyöjä alkoi lähennellä jo linjamiehen kokoluokkaa. Ottelun alku tosin lupaili kotijoukkueelle kaikkea muuta kuin hyvää. Ennen kuin peliä oli pelattu sekuntiakaan, otti Wolverines ensimmäisen rangaistuksen. Syynä oli ketjujengi, joka ei ollut asemissaan ja tästä kotijoukkuetta rangaistiin viidellä jaardilla.

Varsinainen peli alkoi hermostuneissa merkeissä ja ensiminuuteilla ketjujengi joutuikin hikoilemaan todennäköisesti enemmän kuin pelaajat kentällä. Palloa siirreltiin edes takaisin paitsioiden ja väärien aloitusten seurauksena, ennen kuin tuskin yhtään kunnollista peliä oli nähty. Wolverines onnistui kuitenkin lopulta ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan etenemään vastustajan kenttäpuoliskolle asti, mutta joutui rähmäyksen seurauksena luopumaan pallosta, ennekuin pisteitä saatiin taululle. Rajaritareiden vastaus oli Janne Kalpion potkumaali, joka myös jäi ensimmäisen neljänneksen ainoaksi pistesuoritukseksi.

Toisella neljänneksellä jatkettiin pitkälti siitä mihin ensimmäisellä jäätiin. Wolverines eteni kentällä tasaisesti, mutta jälleen pallo rähmättiin ratkaisevalla kolmannella yrityksellä vastustajan kenttäpuoliskolla. Tällä kertaa Rajaritareiden Atte Penttinen oli ensimmäisenä paikalla ja kiikutti pelivälineen samalla kertaa maaliin asti, vieden vierailijat lisäpisteen jälkeen jo 0-10 johtoon. Tämän jälkeen Wolverines pääsi vihdoin kaventamaan, pisteistä tosin vastasi tänään ilman tukimies Kalle Dasilvaa pelannut puolustus. Rajaritareiden pitkä aloitussyöttö leijaili korkeaksi ja pallo vieri aina maalialueelle asti. Tätä seuranneen hurjan kilpajuoksun pallosta pelinrakentaja Rick Webster vielä voitti, mutta tuli samalla Aki Rinteen taklaamaksi maalialueelle. Tästä seurauksena oma maali ja kaksi pistettä kotijoukkueelle. Harmittavasti myös Webster samalla loukkaantui tilanteessa, joutuen hetkeä myöhemmin jättämään kentän.

Kuparisen rikkouduttua alkoi kotijoukkuetta vaivannut kokovartalokipsi myös pikkuhiljaa osoittaa murtumisen merkkejä ja hetkeä myöhemmin Marko Rissanen vierailikin heittopelin päätteeksi Rajaritareiden maalialueella kuuden pisteen arvoisesti. Lisäpisteessä Wolverines tyytyi tällä kertaa potkuun ja näin tilanne kaventui numeroihin 9-10. Lopullisesti ottelussa kääntyi uusi lehti kun koko päivän suorastaan ilmiliekeissä ollut puolustuksen linjamies Aki Rinne palautti pelinrakentajalta säkityksessä pudonneen pallon maaliin asti, nostaen ottelun henkilökohtaisen pistesaldonsa jo kahdeksaan ja vieden joukkueensa 16-10 johtoon, joka myös jäi puoliaikatulokseksi.

Ilman pelinrakentaja Websteriä pelaamaan joutunut Rajaritarihyökkäys teki ottelun toisella puoliskolla selkeän taktiikkamuutoksen ja vaihtoi juoksupainotteisempaan hyökkäykseen. Wolverines puolustus ei kuitenkaan juurikaan taipunut ja kun Marko Rissanen teki iltapäivän toisen maalinsa, sekä blokatun lentopotkun jälkitilanteesta syntyi jo toinen oma maali, alkoi kellokin vähitellen käymään kotijoukkueelle. Pisteitä tekivät vielä Sami Repo komealla kurotuksella maalialueelle, sekä akseli Jarkko Nieminen-Matti Vaininen suutariksi jääneen potkumaaliyrityksen jälkitilanteesta, näin päädyttiin loppulukemiin 39-10.