SAJL

Otteluraportti

Wolverines - Butchers 05.05.2007

Wolverines-Butchers 5.5.2007

Viimekauden finalistit aloittivat kautensa viime syksyn Vaahteramaljan uusinnalla. Tasaisen ottelun voittaja ratkesi vasta hyökkäyskilpailussa, jossa Butchers venyi niukkaan voittoon. Alkukauden otteluissa hyökkäyksien vielä hakiessa kuvioitaan ovat puolustukset yleensä pääosassa ja Finnair Stadionin lauantai-illan ottelu noudattikin alussa tätä samaa tuttua kaavaa.

Ensimmäisenä pisteiden teossa onnistui kotijoukkue joka siirtyi Andrei Kipahdin maalilla 6-0 johtoon, maalia seuranneen lisäpisteyrityksen vierailijat onnistuivat blokkaamaan. Tiukasti pelannut Wolverines puolustus piti Butcersin etenemiset lyhyinä, mutta toisaalta isäntien hyökkäyskään ei pistetiliä onnistunut kartuttamaan ja seuraava pistesuoritus nähtiinkin erikoisjoukkueiden toimesta. Porvoo joutui suorittamaan läheltä omaa maalialuettaan lentopotkun, jonka linjan läpi päässyt Wolverinesin tukimies Kalle Dasilva blokkasi. Kun sama mies vielä ehti ensimmäisenä peittämään maalialueelle pomppineen pallon, oli illan toinen TD tosiasia. Wolverines yritti paikata ensimmäisen lisäpisteen epäonnistumisen pelaamalla, mutta palloa ei aivan saatu puskettua Butchers puolustuksen läpi maalialueelle asti ja näin päädyttiin lukemiin 12-0. Samoissa numeroissa mentiin myös puoliajalle. Lähimpänä kavennusta Butchers oli pelikellon näyttäessä jo nollaa, mutta pelinrakentaja Justin McKenzien pitkä heitto päätyi Wolverinesin maalialueella lopulta takamies John Forbesin käsiin.

Puoliajan jälkeen molemmat hyökkäykset onnistuivat terästämään peliään. Wolverines pelinrakentaja Bart Zemanek alkoi löytää laitahyökkääjiään paremmalla onnistumisprosentilla, kun taas vastaavasti Butchersin etenemiset perustuivat suurimmaksi osaksi varsin liukasliikkeisen pelinrakentaja McKenzien omiin juoksuihin. Viimeisellä neljänneksellä Butchers onnistui viimein kaventamaan Ville Kurvisen maalilla ja potkaistulla lisäpisteellä tilanteeksi 12-7. Wolverines ei pystynyt vastaamaan seuraavalla hyökkäysvuorollaan ja joutui punttaamaan pallon takaisin vierailijoille. Wolverinesin Amerikan apu Sam Williams järjesti kuitenkin syötönkatkollaan pallon takaisin isännille, jotka onnistuivatkin nyt etenemään lähelle Butchersin maalia. Kolmannella yrityksellä Wolverines yritti heittämällä saada vielä uudet yritykset, mutta heiton epäonnistuttua turvauduttiin Kari Hytösen potkumaaliin. Näin tilanne oli 15-7 ja Butchersilla aikaa tasoitukseen melko tarkasti kaksi minuuttia. Butchers ja McKenzie tekivät kuitenkin lähes mahdottomasta mahdollisen ja lopulta kun kellossa oli enää sekunteja jäljellä, nähtiin lähes toisinto Porvoon ensimmäisestä maalista, vastaanottajana tällä kertaa Pekka Piminäinen. Kun McKenzie itse vielä kantoi lisäpisteyrityksessä pallon maaliin, oltiin tasatilanteessa 15-15. Wolverinesin Zemanek kävi vielä kerran heittämässä palloa, mutta heiton epäonnistuttua laskettiin polvi suosiolla maahan ja lähdettiin hyökkäyskilpailuun.

Wolverines sai pallon ensimmäisenä ja onnistuikin hankkimaan uudet yritykset. Muutamaa yritystä myöhemmin Butchersin Janne Lehtonen kuitenkin onnistui katkaisemaan Wolverinesin heiton ja näin isäntien tulokseksi ensimmäisestä hyökkäysvuorosta jäi 0 pistettä. Tämä asetti Wolverinesin puolustuksen selkä seinää vasten, koska nyt potkumaali riittäisi vierailijoille voittoon ja vastustajalle ei näin ole varaa antaa montaa jaardia. Wolverines oli kuitenkin hereillä ja heti ensimmäisellä yrityksellä Pekka Koskela katkaisi McKenzien syötön. Näin myös Butchers jäi pisteittä ja hyökkäyskilpailussa lähdettiin toiselle kierrokselle. Wolverines onnistui tällä kertaa etenemään aivan maalialueen tuntumaan, joutuen kuitenkin lopulta yrittämään potkumaalia. Tällä kertaa potku ei kuitenkaan painunut haarukkaan ja hyökkäys joutui jälleen poistumaan kentältä pisteittä. Butchersin toisella hyökkäysvuorolla Wolverines puolustus taisteli minkä pystyi, mutta potkumaalin riittäessä voittoon, ei vierailijoiden tarvinnut ottaa aivan viimeisimpiä riskejä. Lopulta pelinrakentaja McKenzie kantoi itse pallon 4. jaardin linjalle, josta Butchersin potkujoukkue ja potkaisija Sami Mikkonen viimein ratkaisi ottelun, tehden loppunumeroiksi 15-18.