SAJL

Otteluraportti

Crocodiles - Roosters 10.06.2007

Seinäjoen Crocodiles kärsi niukan 13-16 häviön kauden ensimmäisessä kotiottelussaan rivejään viime vuodesta vahvistaneelle Helsingin Roostersille. Molempien joukkueiden hyökkäykset pelasivat ajoittain nihkeästi, ja varsinainen taistelu syttyi vasta ottelun viimeisellä neljänneksellä.

Ottelu alkoi kotijoukkueen kannalta lupaavasti, sillä kovakuntoinen Efe Ewvaraye nappasi vieraiden Petrus Penkin syötön kiinni, ja palautti sen aina maaliin saakka. Hetkeä myöhemmin Ewvaraye kuitenkin loukkasi jalkaansa, ja joutui astumaan sivuun ottelusta.

Toinen ja kolmas neljännes oli puolustusten juhlaa. Roostersin hyökkäys oli täysin aseeton Crocodilesin puolustusta vastaan, mutta myös kotijoukkueen hyökkäys saatiin kerta toisensa jälkeen pysäytettyä.

Vasta neljännellä neljänneksellä joukkueet alkoivat taistella sarjapisteistä. Henri Myöhänen sai Petrus Penkin heiton hyppysiinsä
maalialueella. Roostersin lisäpistepotkupeli oli jo epäonnistua, mutta hätäratkaisuna pelattu heitto tavoitti kuin tavoittikin Nathan Connorin maalialueelta. Roostersin siirryttyä johtoon alkoi myös kotijoukkueen hyökkäys pelata. Crocodilesin uusi pelinrakentaja Jason Shoulders tavoitti laitahyökkääjiä heitoillaan, ja keskushyökkääjänä pelannut Stephane Gerland sprinttasi pallon maalialueelle. Crocodilesin lisäpisteyritys kuitenkin epäonnistui.

Roostersin hyökkäys kävi kääntymässä kentällä, mutta hyökkäys ei enää kulkenut entiseen malliin. Vieraiden pitkän puntin päätteeksi joutui Crocodiles aloittamaan hyökkäyksensä tukalasta asemasta läheltä omaa maalia. Rangaistus vielä puolitti matkan maaliin, ja pallosta oli luovuttava. Kotijoukkueen pahaksi onneksi puntti blokattiin ja omalla maalialueella sen tavoitti helsinkiläisten Lauri Vainio. Petrus Penkin lisäpisteheitto meni myös perille Nathan Connorille.

Crocodiles yritti vielä päästä peliin mukaan, mutta Roostersin puolustus kesti. Viimeisellä hyökkäysvuorollaan helsinkiläiset käyttivät peliajan melkein loppuun. Kotijoukkueella oli vielä yksi viimeinen mahdollisuus pelata pitkä heittopeli ottelun loppuun. Shouldersin heittoa ei kuitenkaan saatu kiinni, ja ottelu päättyi
vieraiden niukkaan voittoon.

(Jaakko Hallila/Crocodiles)