SAJL

Otteluraportti

Wolverines - Crocodiles 17.06.2007

Crocodiles maksoi viime syksyn kalavelat Wolverinesille sunnuntai-illan kamppailussa. Ottelusta oli lupa odottaa tiukkaa ja odotus myös palkittiin. Tällä kertaa vierasjoukkue venyi niukkaan yhden pisteen voittoon ja vei sarjapisteet mukanaan lakeuksille.

Keskushyökkääjäosaston loukkaantumisista kärsivä Crocodiles lähti otteluun ehkä hieman yllättäen kolmen keskushyökkääjän muodostelmalla ja voimakkaalla juoksupelillä. Taktiikka toimi ja ensimmäinen hyökkäysvuoro saatiin punnerrettua aina Wolverinesin maalialueelle asti, viimeistelijänä Stephane Gerland. Wolverines hyökkäys ei tähän pystynyt vastaamaan ja kun Crocodileskin muutaman heittoyrityksen jälkeen tyytyi juoksemaan Wolverinesin terästäytyneeseen puolustukseen, saatiin seuraavaa pistesuoritusta odottaa aina toiselle neljännekselle asti. Wolverinesin kolmen epäonnistuneen heiton jälkeen neljännellä yrityksellä linjan läpi rynnänneet Crocodiles pelaajat pilasivat kotijoukkueen lentopotkuyrityksen totaalisesti ja Crocodiles pääsi aloittamaan oman hyökkäysvuoronsa lähes puolesta kentästä. Ensimmäisellä yrityksellä pallo ojennettiin tuttuun osoitteeseen, Stephane Gerlandille, joka kirmasi samalla kertaa koko kentän läpi viimeistellen samalla illan toisen maalinsa. Tämä jäi myös ensimmäisen puoliajan viimeiseksi pistesuoritukseksi, joten tauolle lähdettiin tilanteessa 0-14.

Tauon jälkeen peliä jatkettiin Crocodilesin aloituspotkulla. Matalana lähtenyt potku osui kuitenkin ensimmäisenä Wolverinesin etulinjan pelaajan jalkaan, ottaen siitä kimmokkeen ja hetken pallontaivoitteluleikin jälkeen päätyen Wolverinesin Matti Lottosen haltuun. Näin Wolverines pääsi kuin varkain aloittamaan oman hyökkäysvuoronsa lähes puolesta kentästä. Kotijoukkueen hyökkäys ei pystynyt kuitenkaan käyttämään tilannetta hyväkseen ja joutui hetken kuluttua luopumaan pallosta lentopotkulla. Tällä kertaa potku onnistui täydellisesti ja Crocodiles pakotettiin lähtemään hyökkäysvuoroonsa omalta 1 jaardin linjaltaan. Krokotiilit onnistuivat kuitenkin taistelemaan itsensä pois pahimmasta ahdingosta, mutta 20 jaardin linjalla konstit loppuivat ja pallo potkaistiin takaisin kotijoukkueelle. Potkun koppasi syliinsä Wolverinesin John Forbes joka puolestaan palautti pallon takaisin 20 Jaardin linjalle. Toista kertaa Wolverines hyökkäys ei enää epäonnistunut erikoisjoukueiden tarjoamasta hyvästä kenttäasemasta ja muutamaa peliä myöhemmin pelinrakentaja Bart Zemanek runnoi pallon itse maaliin linjan keskeltä. Lisäpisteen jälkeen tilanne oli kaventunut numeroihin 7-14.

Crocodiles ei saanut johtoaan kasvatettua omalla hyökkäysvuorollaan, vaan onnistui erilaisilla rangaistuksilla järjestämään itsensä lähes tukalaan asemaan omalle 12 jaardin linjalle. Läheltä omaa maalia suoritettu lentopotku kantoi Crocodilesin 44 jaardin linjalle, josta Wolverines lähti hakemaan tasoitusta. Muutamalla heitolla edettiin ensin lähemmäs Crocodilesin maalia, jonka jälkeen keskushyökkääjä Andrei Kipahti pujotteli 15 jaardin draw-pelillä Crocodies puolustuksen läpi aina maalialueelle asti. Maalia seuranneessa lisäpisteyrityksessä olikin sitten erikoisjoukkueiden jälleen aika puuttua pelin kulkuun. Crocodiles onnistui blokkaamaan Wolverinesin potkun ja oli vielä lähellä palauttaa pallon aina toiseen kenttäpäätyyn asti. Vasta lähes kalkkiviivoilla Matti Lottonen sai taklattua Crocodiles pelaajan ulos sivurajasta ja säästi näin oman joukkueensa kahden pisteen takaiskulta. Tilanteeksi jäi näin ollen 13-14.

Jäljellä olevan vajaan neljänneksen Crocodiles tyytyikin sitten esittelemään katsojille amerikkalaisen jalkapallon perusperiaatteita. Juoksupelillä: 1. aika pelikellossa kuluu nopeammin ja 2. riski pallon menettämisestä vastustajalle on pienempi. Nämä molemmat ovat johdossa olevalle joukkueelle varsin mieluisia asioita ja kuten lajin emämaassa tavataan sanoa: "jos se ei ole rikki, sitä ei ole mitään syytä korjata". Eli kun juoksemalla saavutettiin uudet yritykset kerta toisensa jälkeen, vyöryi pohjanmaalainen dieselveturi omalta 27 jaardin linjalta aina Wolverinesin 3 jaardin linjalle asti Wolverines puolustuksen taistelusta huolimatta. Lopulta, kun Wolverines oli käyttänyt viimeisen aikalisänsä. ei pieniäkään riskejä enää tarvinnut ottaa ja Crocodiles pelinrakentaja Jason Shoulders päätti ottelun laskemalla polvensa maahan ja sinetöimällä näin vierasjoukkueen voiton.