SAJL

Otteluraportti

Wolverines - Jaguaarit 22.07.2007

Sarjanousija punnersi pisteet Helsingistä.

1. neljännes

Wolverines aloitti ottelun hyökkäävänä joukkueena, ja ensimmäinen hyökkäysvuoro lähtikin käyntiin mallikkaasti. Bart Zemanek löysi Ari Suontakasen muutamalla pitkällä heittopelillä ja kotijoukkue oli välittömästi kolkuttelemassa Jaguaarien maalialuetta.

Tätä salama alkua eivät Jaguaarit kuitenkaan sallineet. Ja aivan kuin Jyväkylän asemaa helpottaakseen Wolverines sähläsi ensin yhden yrityksen rähmäykseen, jota seurasi hyökkäyksen väärä aloitus. Tämän jälkeen kolmen epäonnistunutta heiton peliä, joten pisteitä ei taululla nähty, vaan Jaguaarit siirtyivät hyökkääväksi joukkueeksi.

Dan Kelly ei hyökkäyksineen saanut ensimmäisellä yrittämällä mainittavaa aikaiseksi, vaan Jaguaarit luopuivat pallosta suosiolla 19 jaardin etenemisen jälkeen.

Ahmat lähtivät vyöryttämään peliä eteenpäin omalta kolmenkympin viivalta. Jaguaarien estelyistä, ja tuomareiden raivosta lippusateesta huolimatta saatiin pallo toimitettua Jaguaarien puolelle kenttään. Lieneekö lippusade kastellut laitahyökkääjien kädet, vai mikä oli syynä että pallot alkoivat tippuilla pelaajien käsistä. Tilanteessa 4 yritys ja 12 jaardia mentävää Jaguaarien kenttä puoliskolla Wolverines marssitti kentälle lentopotkumiehistä.

Neljän laitahyökkääjän potkumuodostelma hämäsi Jaguaarit täysin, ja Wolverinesin Hudson käytti hämmennyksen hyväkseen. Hudson muutti pelin linjassa heittopeliksi ja toimitti pallo Marko Rissasen hyppysiin.

Toista tilaisuutta maalin tekemiseen ei tällä kertaa tuhlattu, vaan Bart Zemanek heitti pallon maamiehensä Ricardo Hudsonin käsiin. Kun Luomajoen lisäpiste yrityskin onnistui, oli Wolverines siirtynyt 7 – 0 johtoon.

Jaguaarit eivät antaneet Wolverinesin pitkään tästä johtoasemastaan riemuita. Vaan Dan Kelly heitti ensimmäisenä pelinään 52 jaardin heiton Pernulle, ja oli Jaguaarien vuoro yrittää pisteitä.

2. neljännes

Kahden juoksuyrityksen jälkeen maali oli siirtynyt kauemmaksi, ja vuorossa olikin sitten heittopeliä. Ensimmäinen heittoyritys epäonnistui, mutta neljännellä ja viimeisellä yrityksellään Dan Kelly tavoitti laitahyökkääjä Pinnan maalialueelta ja Jaguaarit olivat kaventaneet tilanteeksi 7 – 6. Lisäpisteen Wolverinesin Sam Williams onnistui blokkaamaan.

Seuraava hyökkäysvuoro Wolverinesillä päättyi jo miltei ennen kuin se ennätti alkaa. Jyväskylän puolustuksessakin häärinyt Salerno nappasi Zemanekilta syötönkatkon ja Jyväskylä siirtyi hyökkääväksi joukkueeksi puolesta kentästä.

Jaguaarit vyöryttivät hyökkäyksensä aina Wolverinesin 18 jaardin linjalle, jossa neljännen yrityksen heittopeli Salernolle ei tuonut uusia yrityksiä.

Matkaa Jaguaarien maalin oli 72 jaardia ja aikaa jäljellä 4 minuuttia kuin Wolverines aloitti tämän puoliajan viimeisen hyökkäysvuoronsa. Liinasadekin alkoi jälleen yltyä, mutta Wolverinesin onneksi nyt myös Jaguaarit syyllistyivät virheisiin. Pallo saatiin toimitettua aina 10 jaardin päähän Jaguaarien puolustamasta maalista, mutta siihen se sitten tyssäsi kuin seinään. Kuudella pelillä aikaansaannos oli yksi hylätty maali ja kuin pisteeksi i:n päälle pallo rähmättiin vielä vastustajille.

3. Neljännes

Kolmannen neljänneksen Jaguaarit aloittivat hyökkäävänä joukkueena. Mutta kun kolmella yrityksellä ei tulosta tullut oli pallosta luovuttava.

Wolverines seurasi vieraittensa esimerkkiä, ja hyökkäysvuoron lopuksi Luomajoki potkasi pallon ulos Jaguaarien 25 jaardin linjalta.

Aluksi hyökkäysvuoro vaikutti noudattavan jo kahden ensimmäisen kaava. Mutta epäonnistuneen heittopelin jälkimainingeissa tuomarien haukan silmät poimivat Wolverinesin pelaajan rikkeen ja kuin ilmaiseksi Jaguaarit saivat uudet yritykset.

Dan Kelly löysikin näiden lisäyritysten asioista Pernun pitkällä heittopelillä ja Jaguaarit saivat uuden neljä yritystä Wolverinesin 36 jaardin linjalta.

Wolverinesin puolustus ei kuitenkaan suostunut enää enempää taipumaan, vaan Jaguaarien hyökkäys tyssäsi neljännellä yrityksellä Tuomas Rönnqvistin 9 jaardin säkkiin, ja Wolverines hyökkäys pääsi palloon käsiksi miltei puolesta kentästä.

Andrei Kipahti kantoi joukkueelleen muutamalla juoksulla uudet yritykset, mutta hyvin käynnistynyt hyökkäysvuoro lopahti rähmäykseen, jonka Jaguaarit poimivat itselleen.

Jaguaarit päättivät rangaista pallon menetyksestä välittömästi, ja Dan Kelly tavoittikin toisella yrityksellä Peinun pitkällä heitollaan, jonka Peinu juoksi maaliin asti. Epäonnistuttuaan ensimmäisessä lisäpistepotkussa pelasi Jaguaarit lisäpisteyrityksensä ja onnistui siinä. Jaguaarit olivat siirtyneet 7 – 14 johtoon.

4. neljännes

Viimeinen neljännes oli puolustuksien dominointia. Paremmin tässä onnistui Jaguaarien puolustus
joka kolmella hyökkäysvuorolla antoi Wolverines hyökkäyksen edetä 15 yrityksellä 13 jaardia. Wolverines puolustuksen vastaavat lukemat olivat 14 yrityksellä 39 jaardia, tosin Sainion yksi syötönkatko ja Rönnqvist yksi peitetty rähmäys pitävät toiveet tasoituksesta elossa loppunasti.