SAJL

Otteluraportti

Butchers - Crocodiles 04.08.2007

Kierroksen kärkikamppailu oli juuri sellainen kuin sen pitääkin olla. Vastakkain olivat kaksi peräänantamatonta ja hyvin valmistautunutta joukkuetta. Odotettavissa oli myös mielenkiintoinen kamppailu Robert Johnsonin johtaman teurastajahyökkäyksen ja Seinäjoen tiukan puolustuksen välillä. Ottelun alussa Seinäjoki saikin pidettyä Butchersin hyökkääjät kurissa, mutta jo toisella hyökkäysvuorolla Johnson tavoitti heitollaan vaarallisen laitahyökkääjän Ville Kurvisen, joka pyristeli aina maalialueelle tehden tilanteeksi 6-0. Lisäpiste ei onnistunut.

Butchers-puolustus oli ensimmäisellä puoliajalla ajoittain pulassa keskushyökkääjä Teemu Ivalon ja puolustuksen paitsioiden kanssa, mutta tiukoissa tilanteissa kotijoukkue löysi ryhtiä ja esti Crocodilesin maaliaikeet.

Kolmannelle neljänneksellä Seinäjoki esitti muuttunutta peliään: ensimmäisen puoliajan juoksuhyökkäys oli vaihdettu puoliajalla heittopainotteiseen systeemiin. Tämä näyttikin tuottavan tulosta ja pian pelinrakentaja Jason Shouders tavoitti lyhyellä heitollaan maalialueelta Jukka Satolan. Kun Satola vielä laittoi lisäpistepotkun haarukkaan, Seinäjoki siirtyi ottelussa ensi kertaa johtoon.

Butchers-hyökkäykseltä kumottiin rangaistuksen takia ottelussa kaksi pitkää touch down –peliä, joista toinen tuli heti Seinäjoen kavennusmaalin jälkeen. Laillisin ottein Butcherskaan ei kolmannella neljänneksellä maalialueelle päässyt ja kun Butchers-puolustus sai Krokotiilien hyökkäysvaunun pysäytettyä kerta toisensa jälkeen, siirryttiin viimeiselle neljännekselle kutkuttavista lukemista 6-7.

Viimeisen neljänneksen kärkeen laitahyökkääjä Kurvinen koppasi jälleen Johnsonin heitosta TD:n ja Butchers siirtyi ottelussa jälleen johtoon. Lisäpistettä yritettiin tällä kertaa pelata, mutta yritys päättyi Johnsonin säkitykseen. Seinäjoki onnistui viimeisellä neljänneksellä etenemään, mutta ei tarpeeksi. Butchers-hyökkäys sen sijaan teki keskushyökkääjä Markus Haverisen toimesta vielä yhden touch downin, millä päädyttiin loppulukemiin 18-7.

Butchers-puolustuksesta erottuivat ahkerimmin taklannut Sebastian Karbin (6) ja hyvin heittoja puolustanut Simo Mahkonen. Crocodilesin kovimmat taklaajat olivat Juha Ristilä (10) ja Adam Ross (9).