SAJL

Otteluraportti

Jaguaarit - Butchers 11.08.2007

Isäntäjoukkue Jaguaarit ja vierailija Butchers tarjosivat kierroksen kärkikamppailussa yleisölle jännitystä koko rahan edestä. Kotiyleisön pettymykseksi teurastajat veivät ottelussa lopulta pidemmän korren yhden pisteen erolla petolaumaan ja veivät kaksi sarjapistettä mukanaan Porvooseen.

Jaguaarit aloittivat ottelun jälleen vahvasti ja menivät ottelun alussa Michael Salernon ja Ville Wacklinin maaleilla jo 12-0 johtoon ennen kuin Butchers oli edes tajunnut pelin alkaneen. Porvoon pelätty hyökkäys saatiin pidettyä hyvin kurissa ja hetken jo näytti, että petolauma menee ottelussa menojaan, mutta porvoolaiset olivat asiasta erimieltä. Butchers onnistui toisella neljänneksellä löytämään jaguaaripuolustuksesta miehen ja pallon mentäviä aukkoja ja puoliajalle mentiin jo porvoolaisten johtaessa 19-20.

Erikoisjoukkeet olivat suuressa roolissa koko ottelun ajan. Jaguaarien epäonnistuneet lisäpisteyritykset antoivat Butchersille ratkaisunavaimet ja isäntien heikot lentopotkut antoivat porvoolaisille jatkuvasti hyviä kenttäasetelmia. Toisen puoliajan aluksi Jaguaarien Paavo Teittinen vei puolestaan isännät näyttävällä aloituspotkunpalautuksella vielä kerran johtoon, mutta Butchers tuli vielä viimeisellä neljänneksellä tasoihin Ville Palikaisen kiinniotolla. Lisäpisteen osuttua haarukkaan oli loppulukemat 26-27 taululla.

Jaguaarien viimeinen hyökkäysvuoro eteni lupaavasti kohti Porvoon maalialuetta, mutta ottelun viimesekunneilla Santtu Äyräväisen syötönkatko pysäytti petolauman viimeisetkin pyristelyt. Ottelun parhaina palkittiin Butchersilta kaksi maalia juossut Markus Haverinen ja Jaguaareilta tukimies Jussi Lindqvist.

Voiton myötä Porvoo jatkaa sarjan piikkipaikalla tasapisteissä Seinäjoen kanssa ja Jaguaarit jatkavat kolmannella sijalla kaksi pistettä perässä. Tappion myötä Jaguaarien mahdollisuudet runkosarjan voittoon ja kotietuun play-offeissa heikkenivät oleellisesti, mutta petolaumalla on mahdollisuus varmistaa pudotuspelipaikka jo ensiviikolla Roostersia vastaan.