SAJL

Otteluraportti

Jaguaarit - Roosters 18.08.2007

Otteluraportti

Jaguaarit-Roosters 53-14 (27-7)

Lauantaina tehtiin Harjulla jyväskyläläistä jenkkifutishistoriaa, kun isäntäjoukkue Jyväskylän Jaguaarit voittivat seurahistorian ensimmäistä kertaa Helsinki Roostersin ja pudotti samalla kukot ulos play offeista. Voitto myös takaa Jaguaareille pääsyn välieriin kolmatta kertaa seuran historiassa. Ennakkoon oli luvassa tiukka vääntö pudotuspelipaikasta, sillä olivathan Roostersin pojat onnistuneet voittamaan Jaguaarit kauden avauksessa kolmella pisteellä.

Roosters joutui lähtemään otteluun ilman keskushyökkääjä Nathan Connoria, mikä näkyi ainakin kukkojen pelivalinnoissa. Juoksuja ei juuri nähty, vaan pelinrakentaja Petrus Penkki laittoi palloa ilmaan useammin kuin kukaan viimeiseen kolmeen vuoteen Vaahteraliigassa eli yhteensä 46 kertaa. Ottelun alussa kukkohyökkäys etenikin varsin mallikkaasti lähinnä nopeilla heittokuvioilla. Maaliin asti se ei kuitenkaan riittänyt, vaan kaksi säkkiä lähes peräkkäin pakottivat stadilaiset luopumaan pallosta.

Jaguaarit etenivät vastustamattomasti heti ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan lähes koko kentän mitan aina maaliin saakka viimeistelijänä Daniel Kelly. Tällä kertaa potkuvastuu oli siirretty Akumatti Leskiselle, joka potkaisi pallon varmasti haarukkaan ja ensimmäisen neljänneksen jälkeiset lukemat 7-0 olivat valmiit.

Toisen neljänneksen alkuun Jaguaarit veivät taas pelivälineen maalialueelle, tällä kertaa asialla Leskinen, joka potkaisi myös lisäpisteen haarukkaan ja lukemat 14-0 olivat taululla. Hetken jo näytti siltä, että Jaguaarit menevät ottelussa menojaan, mutta Roosters kaksikko Penkki-Kivisaari olivat toista mieltä. Yksi yritys ja 70 jaardin heiton päätteeksi lukemat taululla 14-7.

Jaguaarit eivät tästä kuitenkaan olleet moksiskaan, vaan rankaisivat isännän ottein heti seuraavalla hyökkäysvuorolla. Petolauman hyökkäys eteni niin maassa kuin ilmassa ja lopulta Leskisen juoksemana ja potkaisemana saatiin aikaiseksi lukemat 21-7.

Jaguaari puolustus kävi hakemassa pelivälineen takaisin peittämällä vapaana maassa pomppineen pallon, mutta tällä kertaa kotijoukkueen hyökkäys ei heti onnistunut maalin teossa. Jaguaarit joutuivat turvautumaan lentopotkuun ensimmäistä kertaa ottelussa. Petrus Penkki päätti kuitenkin ystävällisesti antaa pallon takaisin edellisestä harmistuneelle Jaguaarihyökkäykselle heittämällä pallon suoraan vapaana seisseen Risto Laaksosen syliin. Jaguaarit kiittivät ja kumarsivat ja laittoivat taululle luvut 27-7, joissa mentiin myös puoliajalle.

Toisella puoliajalla Jaguaarit viihdyttivät äänekästä kotiyleisöä jatkamalla siitä, mihin ensimmäisellä puoliajalla jäivät. Muutama hassu yritys ja Leskinen kirmaisi jälleen maaliin ja onnistuneen potkun jälkeen petolauma johti jo 35-7. Roosters onnistui vielä kolmannella neljänneksellä kaunistelemaan vähän lukemia ennen kuin Jaguaarit menivät vastustamattomasti menojaan.

Viimeisellä neljänneksellä Jaguaarit tarjoilivat kotiyleisölle viihdettä koko rahan edestä tehden vielä kolme touchdownia. Asialla olivat ensin heittopelillä tutkapari Kelly-Salerno ja sen jälkeen Teemu ”grazy legs” Löllö kauden toisella ja Akumatti Leskinen päivän neljännellä maalillaan.

Ottelun parhaina palkittiin Jaguaareilta 29 pistettä takonut keskushyökkääjä/potkaisija/pelinrakentaja Akumatti Leskinen ja Roostersilta laitahyökkääjä Torsten Malm.