SAJL

Otteluraportti

Trojans - Jaguaarit 25.08.2007

Vaahteraliigan otteluraportti: Turku Trojans – Jyväskylä Jaguaarit
25.8.2007 Turku, Urheilupuiston yläkenttä

Trojans kaatui saappaat jalassa

Trojans pani Jyväskylä Jaguaarit ahtaalle ottelussa, jossa turkulaisilla panoksena oli enää kunnia. Ottelun ensimmäisellä neljänneksellä Jaguaarit karkasi jo 12 pisteen johtoon, mutta puoliaikaan mennessä Trojans onnistui kaventamaan tilanteeksi 6-12. Toisella puoliskolla molemmilla joukkueella oli useita tilaisuuksia pistetilin kartuttamiseen, mutta maalialueelle ei kumpikaan enää yltänyt.

Ottelun ensimmäinen maali syntyi heti Jaguaarien ensimmäisellä hyökkäysvuorolla, kun pelinrakentaja Daniel Kelly pelasti jo epäonnistuneelta näyttäneen pelin löytämällä maalialueelta Akumatti Leskisen. Lisäpistepotku epäonnistui, joten tilanteeksi tulostaululla jäi 0-6.

Trojansin hyökkäyskuviot eivät vielä pelin alussa ottaneet onnistuakseen, mutta Jaguaarien kikkapussissa oli temppu, joka vei jyväskyläläiset Trojansin maalialueelle toistamiseen. Pelinrakentaja Kelly antoi sivuttaissyötöllä pallon Akumatti Leskiselle, joka pienen sivulle suuntautuneen juoksin jälkeen sinkosikin pallon syvällä turkulaispäädyssä täysin vapaana olleelle Tuukka Pernulle. Pernulla olikin helppo työ löntystää kenenkään estelemättä maalialueelle. Lisäpistepotku epäonnistui tälläkin kertaa. Tilanne nyt 0-12.

Trojans sai peliinsä ryhtiä ja onnistui pääsemään Jaguaarien maalialueelle, kun maahan taklattu Martin Xavier André onnistui vipuamaan kaatuessaankin pallon vieressään juosseelle pelinrakentaja Ryan Mitchille. Mitch ylitti palloineen maaliviivan, mutta koska pelissä oli kiinnipitämisvirhe, turkulaisten maali antoi vielä odottaa itseään. Odotuksesta ei muuodostunut pitkää, sillä hetkeä myöhemmin X-man André pujotteli näyttävästi pallon Jaguaarien päätyyn. Lisäpistepotku näytti katsomoon onnistuneelta, joten kenttäkuuluttajaltakin pääsi mikrofoniin ällistynyt huudahdus, kun tuomarit näyttivät potkun menneen ohi. Niinpä tulostaululta voitiin lukea numerot 6-12.

Ottelun toisella puoliskolla peli aaltoili puolelta toiselle ja kamppailu säilyi jännittävänä aina viimeiseen sekuntiin asti. Trojansilla oli vielä mahdollisuudet voittoon, kun peliaikaa oli jäljellä 15 sekuntia. Pallo oli puolen kentän tienoilla ja aikaa ehkäpä muutamaan pitkään heittopeliin. Jaguaarien puolustus teki kuitenkin aikeet tyhjäksi jo ensimmäisessä yrityksessä säkittämällä Mitchin linjan takana, eikä Trojansilla enää ollut aikalisiä kellon pysäyttämiseksi.

Ottelun parhaina palkittiin Jaguaarien Akumatti Leskinen ja Trojansin Ryan Mitch. Lisäksi palkittiin parhaat linjamiehet, Jaguaarien Pasi Hienonen ja Trojansin Heikki Nevalainen.

(by: Kari Toivonen)