SAJL

Otteluraportti

Butchers - Wolverines 01.09.2007

Butchers voitti tiukassa välierässä Wolverinesin

Butchers - Wolverines 14-7 (7-7)


Ennakkoasetelmat Porvoossa pelattuun välieräpeliin olivat selvät: Butchersin uskottiin runkosarjan voittajana vievän palloa toistuvasti Wolverinesin päätyyn ja ottelun uskottiin ratkeavan siihen. Kaikkien tiedossa oli kuitenkin myös se, että Wolverines oli hävinnyt kauden aikana monta ottelua niukasti, mikä heikensi helsinkiläisten sijoitusta sarjataulukossa. Lisäksi joukkue järjesti vuosi sitten melkoisen yllätyksen kaatamalla Crocodilesin vastaavassa tilanteessa.

Heti kärkeen ottelussa tuli selväksi, että paraatimarssista finaaliin porvoolaisten on turha haaveilla. Wolverines-puolustus oli lukenut läksynsä ja Robert Johnson ohjaama Butchersin hyökkäysvaunu kulki kovin nihkeästi. Butchersin keskushyökkääjä Markus Haverinen näytti tosin, että viikontakainen lievä jalkavamma ei hidastanut miehen askeleita ja pari kertaa Haverinen juoksikin lähes kerralla uusiin yrityksiin. Heittopeli sen sijaan ei ottanut teurastajilta alussa kulkeakseen. Kerran Ville Kurvinen oli jo vapaana kopittamassa Johnsonin heittoa maalialueella, mutta heitto ei kuitenkaan aivan jäänyt hyppysiin. Lopulta lupaava hyökkäysvuoro päättyi Wolverinesin Aarno Sjöblomin syötönkatkoon.

Vaikea oli ottelun alku myös Wolverinesin hyökkäykselle. Teurastajien musta seinä pakotti toistuvasti Ahmalauman lentopotkutilanteisiin.

Ensimmäisen ja toisen neljänneksen taitteessa pelattu Butchersin hyökkäysvuoro päätyi lopulta pistesuoritukseen. Haverisen juoksuilla ja lyhyillä heitoilla edennyt vuoro kulki lähietäisyydelle, josta runkosarjan pisterohmu Haverinen paini pallon maaliin. Sami Mikkonen haarukoitti pelisoikion ja tilanne oli 7-0.

Kauaa ei tarvinnut Wolverinesin vastausta odotella. Sami Revon ja John Forbesin suorituksilla joukkue eteni vakuuttavasti ja vuoron kruunasi illan näyttävin heittopeli: Bart Zemanek heitti ja Forbes hyödynsi Butchersin lipsahduksen. Tuloksena 52-jaardinen maalisuoritus. Kun Kari Hytönen laittoi potkun haarukkaan oli tilanne tasan 7-7. Ottelusta oli tulossa tiukka ja viihdyttävä taistelu.

Butchers onnistui myös seuraavalla hyökkäysvuorollaan viemään pallon maalialueelle, mutta Ville Kurvisen touch down -kiinniotto hylättiin hyökkäyksen rangaistuksen takia. Pistesuorituksia ei enää ensimmäisellä puoliajalla nähty, joten tauolle mentiin tasalukemissa.

Kolmannella neljänneksellä jatkettiin samasta. Hyökkäykset kyllä taivuttivat puolustuksia muutamilla uusilla yrityksillä, mutta maaliin asti ei menty kummankaan joukkueen toimesta. Koko kauden aikana kaksi syötönkatkoa heittänyt Butchersin Johnson heitti illan toisen katkonsa Kalle DaSilvan näppeihin Wolverinesin 10 jaardin kohdalla. Hetkeä Butchers-puolustus koki takaiskun, kun takamies Josh Schleusner loukkasi nilkkansa.

Päätösneljänneksen aluksi Butchersin blokit osuivat kohdalleen ja niitä hyvin lukenut Markus Haverinen puikkelehti sivurajan myötäisesti 80 jaardia aina pohjiin asti. Mikkosen mono ei vavissut ja pallon painuttua haarukkaan oli tilanne isännille 14-7.

Wolverines kehitti vielä viimeisellä draivillaan melkoisen kirin. Hitaasti mutta varmasti edenneen vuoron hahmoksi nousi lopuksi Butchersin takamies Janne Lehtonen. Ensin Lehtonen oli kahdesti lyömässä heittoa maahan. Sitten hänelle tuomittiin rangaistus vastaanotonhäirinnästä, jolla Wolverines eteni jo viiden jaardin päähän Butchersin maalialueesta. Kun peliaikaa oli jäljellä vain kaksi sekuntia, Wolverines lähti hakemaan heittämällä kavennusta. Zemanek tavoitteli maalialueelta laitahyökkääjä Marko Rissasta, mutta väliin ehti edellisestä tuomiostaan sisuuntunut Lehtonen, joka syötönkatkollaan sinetöi Butchersin kolmannen peräkkäisen paikan Finnair Stadiumilla pelattavaan Vaahteramaljaan.

Butchersin avainpelaaja juoksukone-Haverisen ja Lehtosen lisäksi oli tukimies Mika Marttila, joka keräsi ottelussa 5,5 taklausta. Marttila palkittiin Butchersin parhaana. Wolverinesin parhaaksi raati valitsi vahvasti molemmin puolin palloa pelanneen John Forbesin. Lisäksi Wolverinesista erottui tukimieskolmikko DaSilva-Sjöblom-Matti Lottonen. Butchersin laitahyökkääjien ykkönen oli lauantaina Ville Palikainen, joka keräsi seitsemän kiinniottoa.