SAJL

Otteluraportti

Butchers - Crocodiles 08.09.2007

Butchersille kolmas perättäinen mestaruus

Povoon Butchers vei jenkkifutiksen Suomen mestaruuden kolmannen kerran peräkkäin kukistettuaan Seinäjoen Crocodilesin tiukassa ottelussa 15-14 (3-14).

Ottelu ratkesi dramaattisesti aivan loppuhetkillä. Crocodiles oli pisteen päässä, ja oli edennyt Porvoon pallonmenetyksen jälkeen jo lähelle Butchersin maalia. Joukkue yritti kuitenkin vielä edetä juoksupelillä ennen potkumaalin yrittämistä, kun keskushyökkääjä Teemu Ivalo rähmäsi pallon, joka päätyi Butchersin puolustuksen käsiin. Porvoolaiset kuluttivat kellon loppuun, ja aloittivat mestaruuden juhlinnan.

Kuten aiemminkin tällä kaudella, ottelun alku oli Butchersin puolustukselle vaikea. Crocodilesin hyökkäys pääsi pelinrakentaja Jason Shouldersin johdolla hyvään rytmiin, ja karkasi Shawn Grantin kahdella touchdownilla 14-3 -johtoon. Vihreäpaidat pääsivät jo jaardin päähän Butchersin maalista, mutta Porvoon puolustus pystyi tukkimaan keskustan neljä kertaa, ja pallo siirtyi takaisin hallitsevalle mestarille.

"Se oli tärkeä pysäytys. Jos Crocodiles olisi tehnyt siitä touchdownin, ero olisi ollut ihan eri luokkaa", Butchersin puolustuksen linjamies Michael Quarshie mietti.

Butchers pääsikin peliin mukaan heti tauon jälkeen, kun keskushyökkääjä Markus Haverinen karkasi 80 jaardin touchdownin, ja muuten pimennossa ollut tähtilaitahyökkääjä Ville Kurvinen nappasi Robert Johnsonin heiton kiinni maalialueella. Johnson oli Butchersin pelin sielu, ja pystyi hankkimaan hyvällä liikkeellään itselleen lisäaikaa Crocodilesin puolustuksen puristuksessa.

Seinäjoen puolustus sai pidettyä Kurvisen ja Haverisen touchdowneja lukuunottamatta kurissa, mutta pienehkössä roolissa kauden aikana ollut laitahyökkääjä Thomas Hägglund nosti tasoaan komeasti.

Crocodilesille finaalitappio oli jo kolmas tällä vuosikymmenellä. Butchersista puolestaan tuli vasta kolmas runkosarjavoittaja, joka on yltänyt 2000-luvulla mestariksi.


Butchers - Crocodiles 15 - 14 (3 - 7, 0 - 7, 12 - 0, 0 - 0)

1. neljännes
0-7 Grant, lisäpiste Natri
3-7 Nikkonen

2. neljännes
3-14 Grant, lisäpiste Natri

3. neljännes
9-14 Haverinen, lisäpiste epäonnistui
15-14 Kurvinen, lisäpiste epäonnistui

4. neljännes
-