SAJL

Otteluraportti

Butchers - Saints 23.08.2008

Otteluraportti Butchers vs. Saints

Butchers sai vieraakseen sarjajumbo Saintsin Keskuskentällä. Tampereelle ei vieläkään herunut sarjapisteitä, vaikka ensimmäisen neljänneksen aikana olisi ottelun uskonut kääntyvän mihin suuntaan tahansa. Butchers sen sijaan varmisti runkosarjan voiton.

Ensimmäisenä pistetilinsä avasi Saints Ilkka Laitisen otettua pallon kiinni ja kuljetettuaan sen maalialueelle. Butchersin hyökkäys ei aikonut jäädä kakkoseksi ja aloittaa vuoronsa sutjakasti. Lemarr kuljettaa palloa 46 jaardia, jonka jälkeen annetaan Haverisen hoitaa maaliin tarvittavat 12 jaardia. Tilanteeksi kutkuttavat 6-6. Saints lähtee etenemään tasaisesti kohti kentän päätyä. Lopulta se pallo sinne saadaan, jälleen Laitisen käsissä. Kun lisäpiste epäonnistuu jälleen siirtyy Saints kuuden pisteen johtoasemaan. Johtoaseman se ehtii pitää vain kickoffin ajan, sillä Lemarr nappaa Panellan syötön kiinni ja kirmaa maalialueelle. Akseli Panella-Lemarr toimii loistavasti myös lisäpistettä pelattaessa ja tuloksena kaksi pistettä Butchersille. Vihdoin kolminkertainen Suomenmestari saa hiukan eroa sarjanousijaan. Butchersin puolustuksen rynnätessä kentälle pelaajat huutavat kannustushuudon: "Nyt pysäytetään ne!" Ja sen puolustus myös tekee. Saintsin hyökkäys pysyy tiukasti puolustuksen otteessa.

Toisen neljänneksen alussa Lemarr löydetään jälleen maalialueelta. Myös lisäpistepelin jälkeen. Saintsin varsin rangaistusrikkaan hyökkäysvuoron jälkeen pallo päätetään puntata pois. Porvoon pieni suuri mies Atkinson palauttaa pallon pohjiin asti. Lemarr hoitaa lisäpisteen ja Butchers kasvattaa etumatkaansa 30-12. Maalialue vetää Lemarria puoleensa kuin magneetti, ja herra päätyy sinne jälleen. Lisäpistepelin jälkeen tilanne Butchersille 38-12. Butchersin saadessa puolustuksensa kuntoon Saints ei pääse eteenpäin ja Butchers jatkaa maali-iloitteluaan. Tällä kertaa Markus Haverisen voimin. Lisäpistepelin aikana Matti Lahti päivystää maalialueen tuntumassa ja tuo joukkuelleen 2 pistettä. Puoliaikatulokseksi siis 46-12.

Puoliajan aikana Butchers on saanut vain lisää puhtia pisteiden tekoon. Lemarr nappaa komean kopin ja kirmaa kuuden jaardin päähän maalialueesta. Seuraavalla yrityksellä Panella-Lemarr jatkaa puolitiehen jäänyttä TD:n tekoa, tällä kertaa valmiiksi asti. Kauempaa Saints ei jaksa sivusta seurata maalientekoa, niimpä Chris Sharpe juoksee komeat 70 jaardia, tuoden 6 pistettä joukkueelleen. Matti Airaksinen juoksee lisäpisteen, niimpä tulokseksi 20-52. Panella-Lemarr akseli jatkaa pisteiden tehtailua ja neljännelle neljännekselle mennään tilanteessa 58-20.

Kolmannella neljänneksellä alkanut Butchersin hyökkäysvuoro jatkuu nyt toisella puolen kenttää. Puolenvaihdos ei kuitenkaan sekoita hyvin alkanutta hyökkäysvuoroa. Atkins juoksee 35 jaardia ja maalialueelle asti. Thomas Hägglund tuo kiinniotollaan Butchersille 2 pistettä. Puhtaasti juoksupelillä Saints lähtee hyökkäämään kohti maalia. Viimein Sharpe pujahtaa Porvoon kivenkovan puolustuksen läpi maalialueelle tehden TD:n. Aleksi Astor ottaa syötön vastaan ja tekee kahden pisteen lisäpisteen. Vielä nähdään yksi Butchersin maali, sen tekee Kalle Koljonen, viimeistellen Butchersin murskavoiton. Peli päättyi kotijoukkueelle 72-28.

MVP Saints: 82 Ilkka Laitinen
MVP Butchers: 9 Taber Lemarr

***: Larry Atkinson
**: Ari Evwaraye
*: Kalle Koljonen