SAJL

Otteluraportti

Jaguaarit - Roosters 01.08.0009

Helsinkiläiset aloittivat ottelun vahvasti ja onnistuivat maalinteossa kahdella ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan. Ensin keskushyökkääjä Tikkanen juoksi lyhyeltä etäisyydeltä maalin ja sitten pelinrakentaja Robert Johnsonin heitto tavoitti maalialuuelta vapaan Henri Myöhäsen. Jaguaarien hyökkäys pääsi ensimmäistä kertaa tulostaululle seuraavalla vuorolla, kun keskushyökkääjä Teemu Löllö kavensi lukemiksi 7-13. Myöhänen kuitenkin teki neljänneksellä vielä toisen maalin ja puolia vaihdettiin ensimmäistä kertaa lukemissa 7-20.

Toisen neljänneksen alussa Jaguaarit etenivät lähelle Roostersin maalia, mutta takapuolustaja Sampo Ranta katkaisi pelinrakentaja Alex Relphin syötön, ja tämän jälkeen seuraavasta pistesuorituksesta vastasi näin jälleen Roosters, kun vahvan ensimmäisen puoliajan pelannut laitahyökkääjä Torsten Malm koppasi Ropert Johnsonin heiton TD:n arvoisesti. Jaguaarit vastasivat kuitenkin omalla vuorollaan ja Löllön toisella maalilla tilanne kaventui lukuihin 14-27. Roosters onnistui maalinteossa vielä kertaalleen
Tikkasen juostessa ottelun toisen touchdowninsa. Sami Mäkinen onnistui blokkaamaan lisäpistepotkun ja helsinkiläiset johtivat näin 14-33. Jaguaareilla oli kuitenkin vielä aikaa ja no-huddle hyökkäys eteni Roostersin päähän mukavin siivuin. Tällä kertaa Relph ei koittanut pakottaa heittoa väkisin maalialueelle vaan otti jalat alleen ja kavensi juoksemalla puoliaikalukemiksi numerot 21-33.

Toinen puoliaika alkoi Jyväskylän palautuksella ja hyökkäys siirtyi käyttämään wildcat-muodostelmaa, jossa pelinrakentajan sijasta aloitussyöttöjä vastaanotti David Morgan. Morgan ja Löllö juoksivat edeten komeasti, ja lopulta Morgan kavensi tilanteeksi 27-33. Tämän jälkeen jyväskyläläisten hyökkäyksen ilonaiheet kuitenkin vähenivät, kun taas Roostersin kone ei osoittanut hyytymisen merkkejä. Laitahyökkääjä Lauri Pehu-Lehtonen, joka myös potki joukkueensa lisäpistepotkut, karkasi lyhyen koukkukuvan jälkeen puolustukselta ja vei Roostersin 27-40 johtoon ja kun Myöhänen onnistui vielä kertaalleen, mentiin viimeiselle neljännekselle lukemissa 27-46.

Kellon käydessä vähiin Jaguaarit joutuivat yrittämään etenemistä yhä enemmän heittämällä, mikä ei kuitenkaan kulkenut yhtä hyvin kuin Löllön juoksu. Helsinkiläisillä tilanne sen sijaan oli päin vastainen, juoksu ei koko päivänä juuri tuonut jaardeja, mutta ei ollut tarviskaan, sillä Johnson löysi vapaita laitahyökkääjiä hyvällä prosentilla. Heistä Pehu-Lehtonen onnistui viimeisellä neljänneksellä maalinteossa vielä kahdesti ja ottelun loppunumerot 27-61 venyivät näin suuriksi.

Jaguaarien parhaana palkittiin toista kertaa peräkkäin hyvät jaardit juossut Löllö, ja Roostersilta yhteensä 23 pistettä tehtaillut Pehu-Lehtonen. Puolustuksen puolelta on pakko nostaa esille vielä Jaguaarien Eric Tupta, joka jakoi vastustajalle ison määrän kovia taklauksia ja katkaisi Johnsonin syötön kahteen kertaan. Roostersin puolustuksen ulommat linja- ja tukimiehet taas tekivät kovan päivätyön antamalla painetta Relphille, onnistuen näin rajoittamaan tämän heittoaikaa ja helpottamaan takakentän työtä.

Jaguaarien play off-haaveet murenivat tappion myötä, ja joukkue lähtee kahteen viimeiseen otteluunsa Turkua ja Tamperetta vastaan mielessä runkosarjan viides sija.