SAJL

Otteluraportti

Jaguaarit - Wolverines 11.06.2010

Wolverines juoksi Jaguaarien yli


Helsinkiläisjoukkue voitti Jaguaarit 14-38


Lähes koko pelin kestäneessä vesisateessa pelattu Netti-TV -ottelu päättyi Wolverinesin selvään voittoon. Wolverinesin juoksuhyökkäys oli oletetun tehokas ja jenkkitrio Stephen Stokes, Joseph Doss ja Cedric Johnson rikkoivat Jaguaarien nuoren ja loukkaantumisista kärsineen puolustuksen useilla isoilla peleillä. Jaguaarien hyökkäys toimi kaksi touchdownia heittäneen pelinrakentaja Santeri Supin johdolla vaihtelevasti. Jyväskyläläisten hyökkäys ei sortunut pallonmenetykseen kertaakaan.

Ottelu alkoi Wolverinesin hyökkäysvuorolla omalta kenttäpuoliskoltaan. Keskushyökkääjä Dossin muutamalla pitkällä juoksulla sekä Johsonin onnistuneella heittopelillä Wolverines pääsi lähelle Jaguaarien maalialuetta. Jospeh Doss pääsi itseoikeutetusti viimeistelemään hyökkäysvuoron juoksumaalilla. Hyviä lento- ja aloituspotkuja läpi ottelun potkinut Aku Kuhlman epäonnistui lisäpisteyrityksessä.


Jaguaarien hyökkäys lähti puskemaan kohti maalialuetta keskushyökkääjä Akumatti Leskisen vahvaan juoksuun luottaen. Supi heitti pallon James Perezille ja asetti siten kenttäaseman heittomaalille. Neljännellä yrityksellä Lukkes Gilgan otti Supin tarjoaman pallon kiinni keskellä maalialuetta, ja lisäpisteyrityksen mennessä haarukkaan oli tilanne 7-6.

Wolverines joutui luopumaan pallosta lentopotkulla ja lyhyeksi jäi Jaguaarienkin hyökkäysyritys. Lentopotku potkaistiin Joseph Dossin syliin ja hän juoksi pitkän maalin rikkoen ja väistellen monta taklausta matkan varrella. Lisäpisteyritys pelattiin, ja Dossin kollega Stephen Stokes juoksi kaksi pistettä Helsinkiin.

Neljänneksen vaihduttua alkoi Wolverinesin heittohyökkäys näyttää kynsiään. Hyvin jaardeja joukkueelleen juossut pelinrakentaja Cedric Johnson osti itselleen heittoaikaa väistelleen säkitysyrityksiä, ja onnistu löytämään laitahyökkääjiään muutamalla pitkällä heittopelillä. Napakymppi osui pitkän juoksentelun päätteeksi kun Johnson löysi maalialueen lähistölle vapaaksi juosseen brittilaitahyökkääjä Ben Webbin. Lisäpisteyritys saatiin jälleen blokattua, ja sateesta märkänä oleva tulostaulu näytti lukemia 7-20.

Jaguaarihyökkäys liikutti palloa ajoittain vakuuttavan oloisesti läpi sateen, mutta viimeinen silaus jäi aina uupumaan. Supin pitkät heitot olivat muutamilla senteillä laitahyökkääjien käsien ulottumattomissa, ja Jaguaarit joutuivat turvautumaan lentopotkuihin. Wolverines lähti hakemaan neljättä touchdowniaan kun kellossa oli jäljellä kolme minuuttia. Hyvin edennyt hyökkäysvuoro päättyi jaguaaripuolustaja William Lahden syötönkatkoon maalialueella. Puoliajalle lähdettiin lukemissa 7-20.

Toinen puoliaika meni samoissa merkeissä. Doss juoksi heti puoliajan alkuminuuteilla illan kolmannen maalinsa. Lisäpiste saatiin jälleen blokattua. Wolverines puolustus pelasi hyvin pysäyttäen Jaguaarien hyökkäyksen useaan otteeseen. Akumatti Leskinen pelasi läpi ottelun hyvää juoksupeliä tuoden joukkueelle arvokkaita jaardeja tärkeissä tilanteissa. Myös hyökkäyksen linja pelasi erinomaisen ottelun. Supi säkitettiin vain kerran, ja sekin suurimmilta osin miehen itsensä ansiosta. Merkillepantavaa on myös se, että jaguaarihyökkäyksestä kaikki pelinrakentaja Santeri Supia lukuun ottamatta pelasivat myös puolustuksessa ja erikoisjoukkueissa.

Jaguaarien puolustus onnistui jälleen pysäyttämään Wolverinesin muutamaan otteeseen. Mutta juuri näytti että Dossin juoksupeli oli saatu hetkeksi kuriin, väläytti Stephen Stokse nopeuttaan takoen pisteitä taululle pitkällä juoksumaalillaan. Jälleen kerran lisäpisteyritys saatiin blokattua.

Viimeisellä neljänneksellä sade teki heittopelin ajoittain vaikeaksi. Santeri Supi heitti pallon kulmaan tavoitellen James Pereziä. Pallo pomppi Perezin ja kulmapuolustajan käsien välissä osuen samalla molempien kypäriin. Lopulta Perez sai haalittua pallon hyppysiinsä, ja Jaguaarien illan toinen heittomaali oli syntynyt. Supi ja Perez väittivät kuvion olleen ennalta suunniteltu, mutta tiedä häntä. Lisäpisteyritys onnistui jälleen Mika Kulmalan toimesta. Tilanne 14-32. Aikaa jäljellä kolme minuuttia.

James Perez katkaisi Johsonin heiton, mutta Jaguaarit eivät kyenneet maalia tästä mahdollisuudesta tekemään. Wolverinesin viimeiseksi jäänyt hyökkäysvuoro päättyi Joseph Dossin hienoon juoksumaaliin. Väsynyt ja loukkaantumisten johdosta ennestään kaventunut jaguaaripuolustus ei kyennyt pysäyttämään pallo kainalossa ympäri kenttään viilettänyttä miestä.
Lisäpisteyritys epäonnistui jo viidennen kerran, ja lopputilanne oli 14-38.

Jaguaarit lähtevät yhden voiton ja kolmen tappion kanssa kolmen viikon tauolle, kohdaten Roosterssin Palokassa 4.7. Wolverines lähtee hakemaan neljättä voittoaan viikon kuluttua, kun Turku Trojans saapuu Helsinkiin vieraaksi.