SAJL

Otteluraportti

TAFT - Crocodiles 12.07.2014

Pisteet karkasivat Crocojen matkaan

Lauantainen Vaahteraliigaottelu Vantaan TAFTin ja Seinäjoki Crocodilesin välillä tarjosi viihdettä ja jännitystä koko rahan edestä. Loppusekunneille asti tasaisena pysynyt ottelu päätyi vantaalaisten harmiksi Seinäjoen 20–23 vierasvoittoon.


Tiukka ja tasainen ottelu alusta asti

Ottelu alkoi Crocodilesin hyökkäysvuorolla heidän omalta 35 jaardin linjalta Roman Runnerin palautettua Akseli Olinin avauspotkua 25 jaardia. Crocojen hyökkäys kulki heittopeleillä ja vantaalaisten kahdella paitsiorangaistuksella kohti TAFT maalialuetta, mutta TAFT puolustus taisteli tiukasti ja sai pidettyä Seinäjoen pois maalialueelta. Vili Rajamäen potkumaali vei kuitenkin Crocodilesin 0-3 johtoon. TAFTin hyökkäys sai Kasper Villan ja pelinrakentaja John Kellyn juoksuilla uudet yritykset, mutta Mikko Parikan rangaistuksella takapakkia tuli pitkälle omalle kenttäpuoliskolle asti. Crocojen puolustus jätti Roope Metsän laidassa vapaaksi; hän nappasi John Kellyn heiton kiinni ja eteni hienosti Seinäjoen kenttäpuoliskolle. Seinäjoen rangaistuksen myötä oltiin jo reilun 20 jaardin päässä maalialueesta, mutta kolmen epäonnistuneen heiton ja yhden väärän aloituksen jälkeen tilanteessa neljäs yritys ja 15 jaardia uusiin. TAFT riskeerasi ja yritti pitkällä heitolla Max Shubertille, mutta heitto meni pitkäksi ja näin avauspisteet tekemättä. Crocojen hyökkäys eteni jälleen hyvin juoksuilla ja heitoilla, kunnes TAFTin kulmapuolustajatähti Aleksi Wiren nappasi Doug Websterin heiton ja palautti hyökkäysvuoron kotijoukkueelle. TAFT hyökkäys ei päässyt etenemään ja joutui lentopotkaisemaan pallon Crocodilesille. Hyökkäysvuorot vaihtelivat joukkueelta toiselle, mutta enempää pisteitä ei ensimmäisellä puolikkaalla nähty. Näin tauolle mentiin Crocodilesin johtaessa peliä 0-3.

TAFT heräsi kolmannella neljänneksellä

TAFT hyökkäys aloitti kolmannen neljänneksen Patrik Pölläsen hienolla 19 jaardin kiinniotolla. Sen jälkeen tulikin reippaasti takapakkia, kun järkälemäinen Gerald Gooden säkitti pelinrakentaja Kellyn kahdesti putkeen. Akseli Olinin lentopotkulla pallo Crocoille, joiden hyökkäys tuli yli puolenkentän ja aikoi pitkällä heitolla hätyytellä TAFT maalialueen läheisyyttä. Aleksi Wiren puolusti jälleen hyvin, ja pallo jäi maassa makaavien Wirenin ja Runnerin päälle, josta sen poimi Max Shubert tuoden näin hyökkäysvuoron kotijoukkueelle. Crocojen Gooden kaatoi jälleen kylmää vettä TAFTin niskaan, kun hän säkitti pelinrakentaja Kellyn TAFT 2 jaardin linjalle. Akseli Olinin lentopotku toi pallon puoleen kenttään asti, mutta Crocodiles rokotti heti pitkällä heitolla TAFT takakenttää, ja laitahyökkääjä Spencer Cutlan pääsi tuulettamaan vierasjoukkueen maalia, Crocodiles 0-10 johtoon. TAFT heräsi vihdoin taistelemaan, kun Vili Rajamäen lyhyt aloituspotku päätyi Akseli Olinille, joka palautti palloa Crocodilesin 36 jaardin linjalle. Juoksu, heitto, juoksu, heitto, ja pallo olikin jo maalissa, kun TAFT laitahyökkääjä Jani Luiro avasi tämän kauden maalitilinsä. TAFT puolustus piti Seinäjoen hyökkäyksen kurissa, ja kun lentopotku epäonnistui jääden vain puoleen kenttään, pääsi TAFT hyvistä asemista hakemaan johtomaalia. Garret Griffethin kiinniotolla ja Roope Metsän juoksulla päästiin 34 jaardin linjalle, mutta epäonnistuneen heittopelin jälkeen oltiin tukalassa tilanteessa: kolmas yritys ja yhdeksän jaardia uusiin yrityksiin. Gooden näytti jälleen pääsevän Kellyyn käsiksi, mutta pelinrakentaja väisti loistavasti taklauksen, rullasi laitaa kohden ja löysi pitkällä heitolla maalialueelle vartioimatta jääneen Luiron. Varma koppi ja TAFT johto oli tosiasia, vaikka Aleksi Wiren epäonnistuikin lisäpistepotkussaan. Kun TAFT puolustus piti vielä Seinäjoen hyökkäyksen kurissa, päästiin viimeiselle neljännekselle hyvistä asemista kotijoukkueen johtaessa peliä 13–10.Ottelusta muodostui varsinainen trilleri

TAFT hyökkäys ei saanut hyvää draivia päälle, vaan joutui turvautumaan lentopotkuun. Akseli Olinin potku epäonnistui lentäen vain 20 jaardia ja sivurajasta yli. Crocodiles käytti hyvän kenttäaseman hyödyksi ja Vili Rajamäki karkasi screen-pelissä TAFT puolustajien käsistä maaliin asti vieden Crocot 13–17 johtoon. TAFT ei tästä hätkähtänyt, vaan toi palloa hyvää peliä pelanneen Luiron kiinniotoilla sekä Metsän ja Kellyn juoksuilla Crocojen 13 jaardin linjalle. Väärän aloituksen ja säkityksen jälkeen oltiin kuitenkin taas tilanteessa kolmas yritys ja 20 jaardia uusiin, mutta tällä kertaa pitkä heittopeli toi tulosta, kun Garret Griffeth nappasi hienon kiinnioton maalialueella kulmapuolustajan roikkuessa miehessä kiinni kuin takiainen. Peliä oli jäljellä minuutti ja 41 sekuntia, kun Crocodiles lähti omaan hyökkäysvuoroonsa. Kaksi ensimmäistä heittoyritystä epäonnistuivat kotiyleisön kannustaessa vimmatusti TAFT puolustusta. Pelinrakentaja Doug Webster löysi kuitenkin seuraavilla neljällä yrityksellä laitahyökkääjänsä, ja kotiyleisön harmiksi Cutlan sai pitkän heiton kiinni vieden Seinäjoen jälleen johtoon. TAFT ei kuitenkaan luovuttanut, vaan aloitti raivoisan etenemisen kohti Crocodiles-maalia. Garret Griffeth toi kiinniotollaan TAFTin puoleen kenttään, ja John Kelly juoksi hienosti keskeltä 27 jaardia, jättäen pelikelloon vielä ruhtinaalliset 6 sekuntia aikaa. Hyvässä vireessä alkukauden ollut Akseli Olin marssitettiin kentälle potkumaaliyritykseen. Seinäjoen pitäessä meteliä sivurajallaan, Olin potkaisi pallon kohti maalihaarukkaa. Pallo kuitenkin liiteli tuulen mukana harmittavasti maalitolppien oikealta puolelta ohi, ja kun pelikelloon jäi vain 3 sekuntia, oli ottelu ohi ja Crocodilesit pääsivät tuulettamaan kauden kolmatta voittoaan.

Päävalmentaja J-P Kuusisto summailee yhteen ottelua: ”Häviäminen ei koskaan tunnu hyvältä, eikä varsinkaan tällaisen tiukan ottelun jälkeen. Tappio on unohdettava nopeasti ja fokus pidettävä tulevaisuudesta. Kautta on vielä paljon jäljellä ja taistelu jatkuu. Joukkueen taisteluasenteesta voi olla ylpeä, usko voittoon säilyi viimeisille sekunneille asti. Seinäjoki oli tälle kertaa parempi joukkue, heille kuuluu kiitos kovasta ja rehdistä ottelusta.

Bye week tuo joukkueelle sopivaan kohtaan lepoa, kun takana on neljä kovaa ottelua. Tämä viikko käytetään enemmän palautumiseen ja henkilökohtaisen taidon ylläpitämiseen. Seuraavalla viikolla palataan otteluviikon aikatauluun ja valmistaudutaan Kouvola Indiansin kohtaamiseen. Saimme Crocodiles ottelussa paljon tärkeitä onnistumisia, ja hyökkäyksen rullaamaan, joten tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin.”

TAFT kiittää jälleen fanejaan hienosta kannustuksesta, ja toivookin saavansa fanit mukaan seuraaviin otteluihin!

TAFT kohtaa seuraavaksi siis Kouvola Indiansin Kotkassa 26.7 klo 16:00 alkaen. Samana viikonloppuna Kotkassa järjestetään Meripäivät, joten mikäli olet Kotkan suunnalla, suuntaathan lauantaina Arto Tolsa Areenalle TAFTia kannustamaan! Seuraava kotiottelu pelataan perjantaina 1.8, kun Myyrmäelle saapuu Helsinki 69ers.