SAJL

Otteluraportti

TAFT - Roosters 18.08.2014

TAFTin taistelu ei riittänyt, pisteet Roostersille

Vantaan TAFT piti puolustavaa mestaria Helsinki Roostersia tiukoilla koko pelin ajan, mutta lopulta pisteet matkasivat vierasjoukkueen mukana Helsinkiin lukemin 10-17.Puolustusten taistelu

Sateisessa säässä pelattu ottelu muodostui alusta asti puolustusten taisteluksi; molemmat joukkueet pääsivät vain kertaalleen touchdownin makuun. Sateinen sää vaikutti molempien joukkueiden heittopeliin koko illan ajan, ja vierasjoukkueen ensimmäisellä hyökkäysdraivilla edettiinkin pääsääntöisesti juosten. TAFT näytti jo pysäyttävän Roosters-hyökkäyksen, mutta onnistunut screen-peli tilanteessa neljäs yritys ja 12 jaardia toi vieraille uudet yritykset. Maalialueelle ei kuitenkaan päästy tuulettamaan, vaan Ilkka Laitinen siirsi vieraat kenttäpotkumaalilla 0-3 johtoon.

TAFT hyökkäys ei toiminut alkuunkaan, kun Roostersin väkivahva puolustuksen linja esti kotijoukkueen juoksuyritykset. Akseli Olin lentopotkaisi pallon vieraille, jotka omalla draivillaan etenivät jälleen kerran pääsääntöisesti juosten kohti TAFT päätyä. Sekä hyökkäyksen että puolustuksen linjassa ahertanut Tapio Jääskeläinen onnistui taklaamaan vieraiden pelinrakentaja Sean Sheltonin aloituslinjan takana, ja seuraavalla yrityksellä Niko Kuikka pääsi taklaamaan uudelleen miehen kaukana aloituslinjasta, joten vieraat joutuivat tyytymään jälleen kenttäpotkumaaliin. Ilkka Laitinen potki pallot varmasti haarukkaan ja siirsi vieraat 0-6 johtoon.

TAFT ei päässyt tälläkään kertaa etenemään, kun jälleen neljänneksen vaihtuessa vieraat saivat pysäytettyä kotijoukkueen hyökkäyksen, ja Olin joutui potkaisemaan pallon helsinkiläisille. Roostersin draivi pysähtyi kuitenkin nopeasti, kun punavalkoisten heittoyritykset epäonnistuivat. Roosters pelasi ottelussa usein neljännen yrityksen, ja TAFT saikin hyvän kenttäasetelman kun hyökkäysvuoro vaihtui epäonnistuneen heittopelin jälkeen vieraiden 33 jaardin linjalta. Tuttu kaava toistui TAFTin hyökkäyksessä, kolmella yrityksellä päästiin vain 2 jaardia, mutta tällä kertaa oltiin lähellä maalia ja miehityttiin kenttäpotkuasetelmaan. Potku kuitenkin leijaili vasemmalta ohi, ja vieraat saivat jälleen pallon. Puolustuksen takakentällä pelaava Olin paikkasi epäonnistunutta potkuaan ottamalla Sheltonin heitosta syötönkatkon ja palauttamalla sitä Roostersin 11 jaardin linjalle. Heittopeli onnistui, ja La Trice Little pääsi tuulettamaan uransa ensimmäistä touchdownia, TAFT 7-6 johtoon Aleksi Wirenin lisäpistepotkun jälkeen.

Hyökkäysvuorot vaihtuivat toisella neljänneksellä tiuhaan, ja vaikka Roosters saikin kahdesti pallon hyvistä asetelmista, ensin blokatun lentopotkun ansioista ja myöhemmin syötönkatkosta, ei touchdowneja enää puoliaikaan mennessä tullut. Pistesuorituksina nähtiin kuitenkin vielä molempien joukkueiden potkumaalit, ensin Roostersin Laitinen päivän kolmannellaan, sekä kotijoukkueen Akseli Olin. Puoliajalle siirryttiin kotijoukkueen 10-9 johdossa.

Kolmas neljännes maaliton, TAFT hyökkäys tehoton

TAFT aloitti kolmannen neljänneksen hyökkäysvuorolla, joka päättyi kolmen yrityksen jälkeen Olinin lentopotkuun. Roosters sai pitkähkön draivin aikaiseksi, mutta neljä peräkkäin epäonnistunutta heittoa toivat pallon takaisin kotijoukkueelle. TAFT pääsi etenemään vain hieman puolen kentän yli, ja jälleen jouduttiin turvautumaan Olinin lentopotkuun. Tällä kertaa vieraita ei päästetty yli puolenkentän, kun tukimiehet Antti Kousa ja Niko Kuikka sekä takamies EJ Woods pysäyttivät Sheltonin juoksuyritykset kerta toisensa jälkeen. Vielä kolmannen neljänneksen lopulla TAFT pääsi yrittämään hyökkäystä, mutta tuttu kaava toistui, kolme yritystä ja lentopotku.

Vierasjoukkue pääsi ensimmäisen touchdownin makuun vasta viimeisellä neljänneksellä, kun Shelton löysi laidalla vapaana olevan Markus Lievosen. Roosters pelasi lisäpisteyrityksen onnistuneesti ja vieraat siirtyivät 10-17 johtoon.

Neljäs neljännes oli juuri alkanut, joten vielä oli hyvin aikaa tehdä maaleja. TAFT pääsi EJ Woodsin kiinniotolla ja Kasperi Villan juoksulla jo Roostersin 26 jaardin linjalle, mutta sen pidemmälle kotijoukkue ei enää koko neljänneksellä päässyt. Neljännellä yrityksellä pelinrakentaja John Kelly yritti juosta uusiin yrityksiin, mutta rähmäsi pallon ja ensimmäisenä pallossa oli vierasjoukkueen pelaajat, vaikka hetken näytti että Toni Lemmetyinen olisi saanut pallon hyppysiinsä uusien yritysten puolella. Tämä olisi tosin ollut laiha lohtu, sillä neljännellä yrityksellä rähmäyksen tapahtuessa hyökkäysvuoro vaihtuu vastustajalle pallon rähmäyskohdasta. TAFT sai vielä yhden hyökkäysvuoron kun pelikellossa oli aikaa kolme ja puoli minuuttia, mutta ainut onnistunut suoritus oli EJ Woodsin 20 jaardin kiinniotto, jolla edettiin Roostersin 40 jaardin linjalle. Tästä ei enää edetty, vaan vieraat pysäyttivät TAFTin yritykset ja omalla hyökkäysvuorollaan kuluttivat pelikellon nolliin. Näin loppulukemiksi jäi hyvän taistelun jälkeen kotijoukkueen kannalta harmillisesti 10-17.

Yleisöä oli sateisesta säästä huolimatta paikalla hienosti 440, ja TAFT haluaakin jo tässä vaiheessa kiittää kaikkia fanejaan loistavasta kannustuksesta koko kauden aikana! Vielä on kuitenkin pelejä jäljellä, ja jo tulevana perjantaina pelataan jälleen Myyrmäessä, kun stadionille saapuu Anders Turku Trojans.