SAJL

Otteluraportti

Wolves - Steelers 08.06.2014

She-Wolves – Steelers
Koillispuiston tekonurmi, Joensuu
Joensuun susilauma sai vieraakseen kolmannella kierroksella kuopiolaisen Steelersin. Edellisellä kierroksella oli She-Wolves hävinnyt vierasottelunsa Mikkelille ja Kuopio hakenut pisteet Hämeenlinnasta. Tasainen vääntö pisteistä oli siis odotettavissa. Lämmin keli helli runsasta katsojajoukkoa, mutta pisti pelaajat hikoilemaan yli kahdeksi tunniksi.
Maalinteon aloittikin Steelers, mutta susilauma vastasi jo saman neljänneksen aikana. Toisen neljänneksen alussa joensuulaiset menivät 14-7 johtoon, mutta puoliajan koittaessa oli taululla tasalukemat 14-14.
Tasainen puurtaminen jatkui kolmannella neljänneksellä, Steelers painoi väkisin juoksupelillä joensuulaisten maaliin ja lukemiksi 14-20. Joensuun parhaana palkittu Jenni Lindén tekaisi taas joensuulaisille maalin ja kun lisäpistekin onnistui, oli tilanne 22-20 She-Wolvesille. Steelersin parhaana pelaajana palkittu Laura Pulkkinen painoi vahvoin jaloin soikiopallon jälleen lähelle joensuulaismaalia. Steelersin heittoyritys maalialueelle päätyikin intteriksi joensuulaispelaajan syliin susilauman omalla maalialueella. Tuomiona safety (tilanne 22-22) sekä joensuulaisten oli vielä luovuttava pallosta punttaamalla. Kuopio ei päässyt enää lähentelemään susilauman maalia, mutta Jenni Lindén ehti vielä kaunistella neljänneksen loppuun maalilla ja lisäpisteillä lukemiksi 30-22.
Viimeisellä neljänneksellä Steelers tuli ensin tasoihin, mutta joensuulaiset menivät pian uudelleen johtoon lukemin 38-30. Steelers ja Laura Pulkkinen runnoivat vielä tilanteeksi 38-38 ja ottelu näytti menevät hyökkäyskilpailuksi. Kuopiolaiset olivat toista mieltä ja aloituspotku annettiin lyhyenä (sidekick) ja se onnistuikin loistavasti, kuopiolaiset nappasivat pallon ja hyökkäysvuoron. Laura Pulkkinen sinetöi voittomaalin ja lisäpisteet kun pelikelloa oli jäljellä vain 12 sekuntia. Steelers-leirissä riemuittiin kun pisteet matkasivat Kuopioon numeroin 38-46.
Kuopion Laura Pulkkinen pelasi vahvasti ja teki ottelussa 4 TD:tä. Puolustuksen lukkona hääri Marianne Tanninen 11 taklauksella. She-Wolvesin maaleista vastasivat Jenni Lindén (3) ja Heidi Kuronen (2). Puolustuksen tuki ja turva oli Minna Näätänen 9 taklauksella ja Marjo Turunen 4 taklauksella sekä yhdellä QB säkillä.
Seuraavan kerran Joensuussa pelataan 6.7. kun vieraaksi saapuu Falcons Hyvinkäältä. Sitä ennen susilauman matka jatkuu tulevana sunnuntaina 15.6. Porvooseen Butchersin vieraaksi.