SAJL

Otteluraportti

Steelers - Butchers 05.07.2014

Steelers naisten voittoputki jatkuu

Viime lauantaina Kuopion Väinölänniemellä aurinko helli katsojia kun Steelers naiset kohtasivat 1. divarin viidennen kierroksen ottelussa Porvoo Butchersin naiset. Butchers voitti 1. divisioonan vuonna 2013 ja ottelusta odotettiin Steelers-leirissä kauden tiukinta kohtaamista tähän mennessä. Toisin kuitenkin kävi.

Ottelu alkoi Steelersin kickoffilla Butchersin palauttaessa palloa. Butchers aloitti ottelun juoksudraiveilla, jotka eivät kuitenkaan tuottaneet tarvittavia jaardeja, joten pallosta jouduttiin luopumaan punttaamalla ja hyökkäysvuoro siirtyi Steelersille. Myös Steelersin alku oli kankea ja ensimmäinen hyökkäysvuoro päättyi punttiin neljännellä yrityksellä. Butchersin toinen hyökkäysvuoro oli lähestulkoon kopio ensimmäisestä eikä joukkue onnistunut etenemään Steelers-puolustuksen torpatessa niin juoksu- kuin heittoyrityksetkin.

Omalla hyökkäysvuorollaan Steelers sai tuotua pallon riittävän lähelle Butchers-maalia, jotta neljännellä yrityksellä päästiin yrittämään Field goalia. Laura Pulkkinen potkaisijana ja Steelers siirtyi ottelussa 3-0 johtoon.

Steelersin puolustus toimi koko ottelun ajan erinomaisesti ja Butchersin hyökkäys pysähtyi yritys toisensa jälkeen kuopiolaisten muuriin. Steelers-hyökkäys kerää jaardeja sekä juoksu- että heittopeleillä, mutta joutuu henkilökohtaisen virheen vuoksi ottamaan takapakkia. Butchers-safety nappaa intterin, jonka seurauksena Butchers pääsee hyökkäämään hyvistä kenttäasetelmista. Butchersin runningback tekee vahvan 30 jaardin juoksun, joka onnistutaan pysäyttämään juuri ennen Steelersin maalilinjaa. Butchers-
backi juoksee hyvien blokkien suojassa ja pallo on toimitettu ensimmäisen kerran Steelersin maalialueelle.

Lisäpiste yritetään pelata, mutta kuopiolaispuolustusta ei yllätetä enää toistamiseen, joten pistetilanteeksi 3-6. Butchers-johtoa ei kuitenkaan kestä kauaa, sillä Steelers nokittaa heti ensimmäisellä hyökkäysdownillaan. Vauhdissa kukapa muukaan kuin RB Laura Pulkkinen. Pulkkinen potkaisee myös lisäpisteen sisään, joten taululle merkataan lukemat 10-6. Siirrytään toiselle neljännekselle ja Butchers pääsee jälleen yrittämään hyökkäystä, mutta se pakotetaan punttaamaan pallo. Steelers-hyökkäys aloittaa hyvistä kenttäasetelmista ja juoksupeli tuottaa toivottua tulosta. RB Marianne Tanninen tuo pallon viiden jaardin päähän maalista ja seuraavalla yrityksellä juoksee sen helpon oloisesti vastustajan maalialueelle. Lisäpiste epäonnistuu, joten pistetilanne 16-6.

Ottelun seuraavat pisteet nähdään safetyn muodossa kun Steelersin onnistuneen puntin päätteeksi Butchers pakotetaan aloittamaan hyökkäys aivan heidän maalialueen tuntumasta ja DL Siiri Komulainen ja SS Johanna Vartiainen taklaavat Butchersin pallonkantajan maalialueelle, peli 18-6. Butchers kuitenkin sisuuntuu ja ei kauaakaan kun RB (nro 22) puhkaisee Steelersin puolustuksen ja toimittaa pallon melkein maaliin saakka. Juoksupeli muutaman jaardin päästä maalialueesta uppoaa sisään ja lisäpistettä lähdetään pelaamaan, mutta tällä kertaa heitto päätyy intteriksi. Taululle lukemat 18-12. Nämä lukemat eivät kuitenkaan kauaa pidä sillä maalia seuranneessa kickoffissa kotijoukkueen WR Krista Ruotsalainen taistelee tiensä blokkien läpi ja palauttaa pallon aina pohjiin saakka. Lisäpiste epäonnistuu ja pistetilanne on 24-12 Steelersille. Lukemia kaunistellaan vielä aivan toisen puoliajan loppuun kun RB Laura Pulkkinen painelee toistamiseen Butchersin maalialueelle. Lisäpiste onnistuu ja puoliajalle mennään 31-12 lukemissa.

Puoliajalta Steelers palasi hyvällä peli-ilmeellä ja jatkoi pisteiden tehtailua Laura Pulkkisen viimeistellessä jo ottelun X:n maalinsa. Pulkkisen onnistuessa myös lisäpistepotkussa tilanteeksi 38 – 12. Butchers luotti omalla hyökkäysdrivellään hyväksi havaitsemaansa juoksupeliin, jonka Steelersin puolustus kuitenkin ansiokkaasti pysäytti pakottaen Butchersin heittotilanteeseen, jonka Johanna Vartiainen puolusti hyvin.
Neljännellä yrityksellä Porvoolaiset lähtivät potkaisemaan lentopotkua, mutta aloitussyöttö epäonnistui ja Butchers lähti puolustamaan omalta 17 jaardin linjaltaan. Pelinrakentaja Ella Tuovinen lähti tavoittelemaan maalisuoritusta heittäen ja löysikin Nadja Marjomaan maalialueen etuosasta kuuden pisteen arvoisesti. Lisäpistesuorituksen onnistuttua tilanteeksi saatiin 45 - 12. Seuraavassa aloituspotkussa Butchersin palauttaja teki arviointivirheen ja antoi pallon pompata ennen maalialuetta maahan ja pallon vieriessä maalialueella jätti pallon peittämättä. Kuopion potkujoukkue oli kiitettävän hyvin tilanteen tasalla ja Krista Ruotsalainen kävi peittämässä vapaan pallon maalialueella Butchersin palauttajan katsoessa vieressä. Tuloksena ehkä kesän erikoisin touchdown ja lisäpistesuorituksen jälkeen taululle lukemat 52 – 12.

Seuraavalla hyökkäysvuorollaan Butchers pääsi etenemään kontrolloidulla juoksupelillä ja hyvällä heittopelillä aina Steelersin maalialueen läheisyyteen. Steelersin puolustus otti kuitenkin viimeisellä mahdollisella hetkellä tilanteen haltuunsa ja pysäytti Porvoolaisten lupaavannäköisen hyökkäyksen omalle 10 jaardin linjalleen. Steelers hyökkäys aloitti jo tutuksi tulleella heiton ja juoksun yhdistelmällä ja saikin pallon kuljetettua aina puoleen kenttään asti, mutta tällä kertaa pallosta jouduttiin luopumaan lentopotkulla. Butchersin hyökkäys sai kuitenkin hyvällä juoksupelillä tuotua palloa eteenpäin pitkissä siivuissa ja rymisteli vääjäämättömästi kohti Steelersin maalialuetta. Steelersin puolustus heräsi jälleen taistelemaan omalla ”red-zonella” ja pysäytti Butchersin etenemisen neljännellä yrityksellä. Pallo Steelersille ja jyrä pyörimään. Ensimmäisellä yrityksellä RB Pulkkinen jatkoi erinomaisia otteitaan ja päätti kuljettaa pallon aina omalta 20 jaardin linjalta suoraan vastustajan maalialueelle ja viimeisteli päälle vielä lisäpistepotkun onnistuneesti juoksuttaen tulostaulunhoitajan siirtämään taululle lukemat 59 – 12. Butchersin hyökkäys siirtyi kentälle päättäväisen oloisesti ja onnistui juoksupelillä hallitsemaan kenttäasemia hyvin ja kuljetti palloa jälleen kohti Steelersin maalialuetta. Kuopiolaisten puolustus osoitti väsymyksen merkkejä ja Butchersin pelinrakentaja käytti tämän hyväkseen ja napsi omilla juoksuillaan jatkuvasti pitkiä siivuja. Maalialueelle pallon toimitti kuitenkin Butchersin keskushyökkääjä ja epäonnistuneen lisäpistesuorituksen jälkeen taululle loppulukemiksi jääneet 59 -18.