SAJL

Otteluraportti

Butchers - Huskies 20.07.2014

Butchers-Huskies 20.7.2014

54-42


Tiedossa oli kuuma pelipäivä hämeenlinnalais Lady Huskiesia vastaan. Peli alkoi Huskien kick offilla ja Butchersin hyökkäysen menettyä pallon Hämeenlinnan qb Kirsi Hänninen juoksikin ensimmäisen maalin. Lisäpiste onnistui potkulla, ja peli 0-7. Butchersien puolelta peli alkoi siis hieman unisena. Peli jatkuu jännittävänä, seuraavalla yrittämällä ei saada uusia, eikä maalia. Huskit myöskään eivät liiemmin etene, ja punttaavatkin viimeisen yrittämänsä.

Huskien 42jaardista aloitetaan hyökkäys aivan uudessa vireessä, kun Saana Hoikka juoksee heti kärkeen pitkän juoksun ja maaliin jää enää 30jaardia matkaa. Seuraavat kolme downia Saana etenee myös tyylikkäästi, ja viimeinen neljäs yritys etenee upeasti maaliviivan yli. Lisäpiste pelataan onnistuneesti, 8-7.

Huskit onnistuvat palauttamaan seuraavan Butchersien 40 linjalle. Sieltä qb juoksee itse ryminällä useasti läpi ja he pääsevät nopeasti lähelle kotijoukkueen maalia. Heittopelissä Jenni Möysä nappaa pitkän heiton ja pääsee jaardin päähän maalista, josta qb sitten viimeistelee maalin. Lisäpiste potkaistiin onnistuneesti, 8-14.

Ottelu on jatkuvasti jännittävässä tilassa. Butchersin hyökkäys starttaa jälleen hienosti kun Tiina Möttönen juoksee uudet yritykset, ja sen jälkeen onnistuneella heitolla edetään taas lähemmäs maalia. Loppu silauksena Möttönen juoksee 35jaardia maaliin ja sen lisäksi pelaa vielä lisäpisteetkin kotiin, 16-14.

Huskit lähtevät jälleen varmoin ottein uuteen hyökkäykseen, qb etenee voimakkaasti. Nyt Butchersin puolustus on kuitenkin pitää ja Huskit eivät pääse etenemään tarpeeksi. Butchersin hyökkäys pääsee kehiin ja Hoikka juoksemaan, pian hän onkin jo ylittänyt maalilinjan. Peli 22-14, lisäpisteen epäonnistuttua.

Noin kuusi minuuttia puoliaikaan ja Butchersin puolustus on herännyt! Pilvi Ryynänen kuin liekeissä pysäyttää pallonkantajat ja vie vastustajaa miinus jaardeille. Neljäs yritys puntataan ja Johanna Pudas palauttaa pallon Butchersin 30 viivalle. Siitä hyökkäys tehokkaasti etenee, ja kun maaliin 45 jaardia matkaa niin Hoikka nopein jalkoineen sen sinne toimittaa. Lisäpiste tulee pelattua myös onnistuneesti, 30-14. Ja näissä lukemissa lähdetään puoliajalle.

Paluu puoliajalta ja ottelu jatkuu yhä jännittävänä kun Butchers ei pääse etenemään tarpeeksi ja Huskien hyökkäys pääsee nopeasti kehiin. Qb Hänninen etenee jälleen pelottavan vahvasti, kunnes tiputtaa pallon ja Möttönen osuu kärppänä paikalle ja saa hyökkäys vuoron kotijoukkueelle. Möttönen ja Hoikka vievät tyylikkäällä juoksupelillä joukkuetta eteenpäin, ja lopuksi Hoikka pinkookin kymmeniä jaardeja maaliin, jonka lisäksi myös lisäpiste pelataan onnistuneesti. 38-14.

Huskien hyökkäys alkaa lähes puolesta kentästä. Qb jälleen etenee, neljännellä kuitenkin pallo Jenni Mölsälle ja juoksupelillä 41jaardia suoraan maaliin. Lisäpiste yritys potkulla epäonnistui, 38-20.

Palautuksessa pallon saa Butchersin nuori, vikkeläjalkainen Salla Hietanen, joka pääsee noin puoleen kenttään. Huskit pitävät kovaa puolustusta, mutta pallo päätyy neljännellä yrityksellä laitahyökkääjä Hietasen käsiin joka juoksee upeat 35jaardia suoraan maaliin. Lisäpiste pelataan ja Möttönen onnistuneesti tuo pisteet kotiin, 46-20.

Viimeisen neljänneksen alussa Huskien qb jälleen vauhdissa ja juoksee 40 jaardia suoraan maaliin. Lisäpistekin pelataan onnistuneesti, 46-28.

Aikaa jäljellä reilu 10 minuuttia, ja Möttönen etenee juoksulla tyylikkäästi kunnes Huskien puolustus alkaa pistää vastaan ja saavat omalla hyökkäys vuorollaan jälleen pitkän juoksun maaliin, qb jälleen asialla. Lisäpiste yritys ei onnistu, 46-34.

Vajaa minuutti kelloa kerkeää käydä kun Hoikka juoksee Butchersille uuden maalin lisäpisteineen, 54-34.

Viimeiseen viiteen minuuttiin mahtuu vielä tapahtumaa, Huskien qb jälleen yrittää edetä. Ryynänen, Möttönen ja Ojanperä onnistuvat säkittämään qb:a ja pysäyttämään pelejä kuitenkin tyylikkäästi ja miinus jaardeihin vastustajaa vieden. Vajaa kaksi minuuttia peliaikaa jäljellä ja motionilla Mölsä kuitenkin vielä viuhahtaa 40 jaardin matkan maaliin, ja lisäpisteen joukkueelle tuo qb. 54-42.

Alusta alkaen jännittävä ja otteessaan pitävä peli! Voitollaan Butchers Ladies varmisti paikan välierissä.