SAJL

Otteluraportti

Wolverines - Jaguaarit 12.07.2015

Wolverines – Jaguars 12.07.2015

Sunnuntain I-divisioonan ottelussa taisteltiin mahdollisesta pudotuspelipaikasta. Ottelu oli sen verran merkityksellinen, että molemmat joukkueet hakivat lisävahvistusta edellisellä viikolla. Jaguars julkaisi tehneensä sopimukseen Itävallan maajoukkuetukimiehen Ramon Azizin kanssa. Pari päivää sen jälkeen tuli Wolverinsiltä uutinen, että joukkueen päävalmentajalle, entiselle Vaahteraliiga-pelaajalle Stephen Stokesille on myönnetty EU-pelilisenssi. Stephen itse totesi, että toimii “vain vakutuuksena”, jos joukkueen loukkaantumistilanne pahenee. Vierasjoukkueella näytti kuitenkin olevan isompi tarve vakuutukselle, sillä se saapui Brahen kentälle melko pienellä rosterilla.

Jaguars aloitti ottelun voittamalla kolikonheiton ja pisti heti hyökkäyksen kentälle. Amerikkalaispelinrakentaja #5 Craig Maynard johti tehokasta hyökkäystä sekä heitoilla että juoksuilla, kunnes löysi #90 Lappalaisen yksinäisenä maalialueelta 21jaardin heitolla. Kahden pisteen yritys onnistui.
(0-8)

Amerikkalaiskeskushyökkääjä #44 Joseph Spell aloitti Ahmojen ensimmäisen hyökkäysvuoron pitkällä juoksullaan, mutta nilkutti sivurajalle taklauksen jälkeen. Pari pudonnutta heittoa, lyhyt eteneminen ja Wolvot haastoivat Jaguars-puolustuksen neljänteen yritykseen Jaguaarien 35 jaardin linjalta. Rookie-laitahyökkääjä #85 Arto Rekonen haki #8 Janne Lehtisen lyhyen heiton ja eteni koko Jaguarsin takakentän läpi. Tasoittava kahden pisteen yritys onnistui.
(8-8)

Wolvojen puolustus näytti tällä kertaa vahvuutensa, kun linjamiehet #93 Toni Lindholm ja #67 Markku Heinänen hakivat pari säkkiä ja Jaguaarit pakotettiin lentopotkuun. Pallo palasi tosin nopeasti vierasjoukkueelle, kun #25 Pentinmikko aiheutti pallonmenetyksen. Jaguaarit etenivät hyvin heitoilla ja sopivasti Pentinmikko täydensi hyökkäysvuoroa lyhyellä maalijuoksulla. Hän ei kuitenkaan onnistunut lisäpistejuoksussaan. Ensimmäinen neljännes päättyi siihen.
(8-14)

Toinen neljännes oli molemmilta joukkueilta heikko esitys. Epäonnistuneet heitot, pallonmenetykset ja syötönkatkot aiheuttivat hyökkäysvuorojen vaihtumista joukkueelta toiselle. Silmiinpistävintä olivat lukuisat loukkaantumiset. Maynard nilkutti sivurajalle syötönkatkon jälkeen. Spelliä ei nähty kentällä ja Aziz oleskeli sivurajalla ilman hartiasuojia. Puoliajalle mentiin samoissa numeroissa ja moni ehkä odotti numeron #28 ilmestyvän pukukopista.

Kolmas neljännes alkoi ja Ahmojen päävalmentajalla osoitti luottamuksensa pelaajiansa kohtaan. Wolvot eteni nopeasti Jaguaarien kenttäpuoliskolle potkunpalautuksella ja keskushyökkääjä #34 Matti Raskin juoksuilla. Päädyttiin neljänteen yritykseen. Tällä kertaa Jaguarsin takakenttä ei huomannut viime viikon sankari #4 Lockland Gilbertiä, joka sai helposti kiinni 42 jaardin syötön ja teki siten TD:n. Onnistuneella lisäpisteellä Wolverines siirtyi johtoon.
(15-14)

Maalin jälkeen kolmas neljännes muistutti toista neljännestä ja Wolverinesin hyökkäys aloitti viimeiseen neljänneksen yhden pisteen johtoasemassa. Pallo eteni maaliviivalle saakka mutta Jaguarsin puolustus tiivistyi. Mies, joka halusi vakuutusta, otti aikalisän ja kutsui turvallisen pelin; juoksu suoraan keskeltä. Kun tilanne päättyi, oli keskushyökkääjän paikalle astunut jenkkitukimies #6 Rafael Pineda onnistunut maalinteossa. Lisäpisteheitto Gilbertille ja Wolvot siirtyivät kahden maalin johtoon.
(23-14)

Jaguarsin hyökkäys vastasi tehokkaasti seuraavalla vuorollaan ja eteni nopeasti maalialueelle saakka. Ahmojen puolustuksen linja nousi tilanteessa esille ja #98 Anssi Rämänen sekä #73 Kimmo Korpinoro estivät Maynardin etenemisen. Tilanteen seurauksena Heinänen poimi pallon maasta ja kotiyleisö syttyi liekkeihin kun iso mies palautti palloa lähes 20 jaardia. Yleisön into jatkui kun Lehtinen ja Gilbert onnistuivat parin heiton jälkeen kasvattamaan piste-eroa entisestään.
(30-14)

Rohkealla päätöksellä aloituspotkusta tulikin kikkapeli, jonka Wolvot onnistui peittämään. Jaguaarien puolustus piti ja pakotti Ahmat potkaisemaan. Ahmapuolustus onnistui paremmin ja #86 J-P Poutanen palautti syötönkatkon jälkeen lähes 40 jaardia.
(37-14).

Jaguarsin hyökkäys menetti pallon kolmannella peräkkäisellä kerralla, kun #42 Aamer Chaichee pääsi syötön väliin ja pallo kimposi #29 Lassi Nymanin käsiin. Wolverines juoksi kellon nolliin ja peli päättyi 37-14 kotijoukkueen voittoon.

Molemmat joukkueet ovat nyt tilanteessa 2-3. Helsinkiläiset matkustavat ensi lauantaina Ouluun haastamaan Northern Lightsin (0-5) ja Jyväskylässä Jaguars kohtaan Häämenlinna Huskisin (5-0).