SAJL

Otteluraportti

Wolverines II - Steelers 28.05.2017

Naisten II-Divisioona – Otteluraportti

Sunnuntai 28.05.2017 klo 16:00 Brahen kenttä, Helsinki

Helsinki Wolverines Ladies Blue – Kuopio Steelers 0-58 (0-38)

Viikonlopun toinen kotiottelu Helsinki Wolverines Ladiesillä alkoi kauniissa auringon paisteessa kultaisella Bragulla. Wolverines Ladies Blue lähti otteluun selkeänä altavastaajana sarjataulukon perusteella ja kokoonpanojen vertailussa. Kun ahmattarien rosteri koostui pääasiassa rookieista, oli Steelersillä mukanaan mm. Euroopan mestari Marianne Tanninen ja MM-kisoihin ensi kuussa suuntaava Evi Laajapuro.

Ottelu oli pääasiassa Steelersin maalijuhlaa, kun kokemus ja kokemattomuus olivat vastakkain. Ahmanaiset eivät kuitenkaan missään vaiheessa luovuttaneet ja pelasivat loppuun saakka periksiantamattomasti taistellen, vaikka useampikin joutui pelaamaan uudella pelipaikalla ja molempiin suuntiin.

Päävalmentaja Pekka Lamminsalo ei välitä tulostaulusta tässä vaiheessa joukkueen kasvuprosessia, vaan pitää edelleen tärkeämpänä pelaajien henkilökohtaista kehittymistä ja pelikokemusta. Lamminsalo myöntää kuitenkin vastustajan olleen todella kova; ”Turha sitä on lähteä kaunistelemaan: Kuopiolla on todella hyvä joukkue kasassa ja he olivat parempia. Tästä huolimatta olin todella onnellinen niistä pienistä kehitysaskeleista joita hyvin rookie-painotteinen joukkueemme otti eteenpäin. Jokainen pelaajamme pääsi taas kentälle saamaan pelikokemusta. Pitkäaikainen kehittyminen on meille edelleen tärkeämpää kuin voittaminen lyhyellä tähtäimellä. Voitot tulevat kyllä perässä kunhan jatkamme vain jatkuvaa oppimista.”

Puolustuksen koordinaattori Joonas Kolunsarka on rehellinen ottelun tuloksesta ja harmittelee rosterin kapeutta; ”Sunnuntai oli selkäsauna, jossa jouduttiin peluuttamaan uusia pelaajia uusilla pelipaikoilla. Vastustajalla on todella kilpailukykyinen joukkue, etenkin QB-, WR- ja RB-osastolla.” Kolunsarka oli kuitenkin tyytyväinen pelaajien kehitykseen ottelun aikana; ”Hyvää oli, että tänä vuonna ensimmäisiä otteluitaan pelaavat pelaajat kehittyivät paljon matsin edetessä ja että jaksettiin painaa loppuun asti vastustajan johtaessa selkeästi.”

Ahmanaisista ottelussa oli useita onnistujia, mutta etenkin DB Hannah Ploskonka ansaitsi maininnan syötönkatkollaan ja hyvillä taklauksillaan. Steelersiltä pisteitä takoi tauluun kuusi eri pelaajaa, mutta maalikuningattarena juhli Noora Koponen kolmella maalilla. Maalin mieheen juoksivat Sanna Mömmö, Leena Suikkanen, Evi Laajapuro, Emmi Kolehmainen ja Siiri Salonen.

Ahmanaiset kiittävät vastustajaa hyvästä matsista ja siirtyvät MM-kisojen takia maajoukkuetauolle. Wolverines Ladies Blue palaa takaisin kehiin vasta heinäkuussa, kun matka Rovaniemelle koittaa!