SAJL

Otteluraportti

West Coast Phoenix - Trojans 12.05.2018

West Coast Phoenix – Relico Trojans

Helteisen Kerttulan urheilupuiston lehtereille on saapunut yli 250 päinen yleisö, kun naisten 1-divisioona potkaistiin käyntiin paikallisottelulla West Coast Phoenixin ja turkulaisen Relico Trojansin välillä. Lämpöä riitti sekä kentällä ja katsomossa, kun joukkueet löivät yhteen ensimmäistä kertaa pitkän talven jälkeen. Katsojia hellittiin monivaiheisella pelillä, josta ei jännitystä puuttunut. Tällä kertaa kuitenkin vierailijoiden kokeneiden maajoukkuepelaajien johdolla sarjatulokas Trojans vei runsasmaalisen ottelun nimiinsä maalein 28-54 (8-24).

Ottelu käynnistettiin juhlallisesti kolikonheitolla, jonka suoritti Varsinais-Suomen amerikkalainen jalkapallo ry:n puheenjohtaja Johanna Jernberg. Vierailijat valitsivat alotuspotkunpalautuksen, jolloin Phoenix marssitti kentälle aloituspotkutiiminsä. Trojans hyökkäys pääsi käynnistämään pelinsä 50 jaardin viivalta, johon turkulaisten Mia Rohkimainen #40 oli sen ansiokkaasti palauttanut. Kotijoukkue Phoenix aloitti puolustamisen ansiokkaasti, mutta linjapelaaja Nina Tuomisen #63 hienon pallonriistoyrityksen aikana pelikaverit jäivät ihailemaan Ninan suoritusta ja Trojansin maajoukkuepelinrakentaja Jonna Hakkarainen #8 näytti nopeuttaan ja kiersi juoksullaan ison pelin vasemmalle. Seuraavalla hyökkäysyrityksellä Hakkarainen löysi laidalta vapaaksi jääneen Jutta Luhtalan #85, joka viimeisteli avausmaalin joukkueelleen. Lisäpisteyrityksessä Phoenix- puolustus oli hereillä ja pysäytti vastustamattomasti dive-yrityksen. Tilanteeksi 0-6.

Ottelun ensimmäinen Phoenix-hyökkäys käynnistyi komealla heittopelillä, kun pelinrakentaja Ronja Sulinin #1 heitto löysi viimekautiseen tapaan laitahyökkääjä Noora Railonmaan #80. Valitettavasti seuraavilla yrityksillä mentiinkin takapakkia, kun ensin ottelun päätuomari Jani Sipi tuomitsi hyökkäykselle paitsion, jonka jälkeisellä yrityksellä Trojans-puolustus pysäytti juoksuyrityksen. Kovasta yrityksestä huolimatta uudet yritykset jäivät saavuttamatta ja hyökkäysvuoro siirtyi vierailijoille. Trojans-hyökkäys haki jaardeja juoksemalla, mutta Phoenix-hyökkäys oli hereillä ja pysäytti sekä Lea Kaszasin #5, että Mia Rohkimaisen yritykset. Päivän toinen maali noudatti samaa kaavaa, kuin ensimmäinenkin, kun pelinrakentaja Hakkaraisen heitto löysi puolustajan taakse livahtaneen Luhtalan, joka siirsi vieraat 0-12 johtoon. Lisäpiste epäonnistui.

Phoenix ei lannistunut vaan aloituspotkun jälkeinen hyökkäysvuoro oli pitkälti vikkeläjalkaisen Emmi Karrun #16 näytettä. Karru kuljetti palloa kaikenkaikkiaan liki 35 jaardia ja vain hereillä ollut Trojans takakenttä piti Phoenix-keskushyökkääjän kurissa. Epäonnea oli jälleen matkassa, kun viimeisiä jaardeja uusiin lähdettiin hakemaan, mutta pallo rähmättiin aloituslinjan takana ja Trojans puolustus pääsi pallon peittämään. Trojans jatkoi jälleen vahvaa hyökkäyspeliään ja toisen jakson alkuun Kirsti Nirhamo #21 pääsi tuulettamaan maalia, jälleen Jonna Hakkaraisen tarkasta heitosta. Lisäpisteessä heittotarkkuus ei ollut kohdillaan, joten pistetilanteeksi 0-18. Hyökkäysvuorollaan Phoenix sinnikkäästi eteni aina maaliviivan tuntumaan asti Annukka Kainulaisen #35 ja Karrun juoksuilla, mutta kuparinen jäi edelleen rikkomatta. Hakkarainen – Luhtala akseli näytti tylysti emännille vuosien yhteispelin tulosta ja ensimmäisestä hyökkäysyritykstä Luhtala kuljetti vastustamattomasti liki 90 jaardin heittopelin Phoenix maaliin. Lisäpisteessä Phoenix- puolustus oli paremmin hereillä, mutta taululla oli jo lukemat 0-24.

Sinnikkyyden puutteesta kotijoukkue Phoenixia ei kuitenkaan voinut syyttää. Vielä toisen neljänneksen lopussa Phoenix-hyökkäys onnistui ensin juoksupeleissään Kainulaisen ja Karrun johdolla, jonka jälkeen Noora Railonmaa nappasi Sulinin heiton näppeihinsä ja kuljetti pallon viiden jaardin päähän maalista. Tällä kertaa Phoenix hyökkäys ei erehtynyt, vaan vahvasti taistellut hyökkäyslinja Riikka Pilpolan #55 johdolla, teki keskushyökkääjä Karrulle tarvittavan tilan, joka sukelsi pallon Trojans maaliin. Myös lisäpiste oli Karrun käsialaa ja kavensi tilanteeksi 8-24. Näissä numeroissa siirryttiin myös ansaitulle puoliajalle.
Toinen puoliaika lähti Phoenixilla lentäen käyntiin. Hyökkäyksen linja antoi pelinrakentajalleen aikaa löytää pitkällä heitollaan ensin Railonmaan, jonka jälkeen Sulinin tarkan heiton kohteena oli Katja Kankaanpää #83. Hyvä flow sai ansaitsemansa päätöksen, kun Karru viimeisteli juoksuillaan ottelun toisen maalinsa Trojans-puolustuksen haroessa tyhjää. Lisäpiste ei tuottanut tulosta ja pistetilanteeksi 14-28. Lämmin keli oli puoliajalla hetkellisesti hyydyttänyt vierailijat ja Phoenix puolustus-Aino Joron #49 ja Jonna Veräjänkorvan #17 johdolla pysäyttivät Trojans hyökkäykset. Puolustuslinjan paine myös tuotti tulosta ja Veera Miettusen #30 ja Anni Pakkasen #47 antaessa painetta keskustasta, pallo lipsahti Trojans-centerin käsistä ja Phoenix pääsi riistämään pallon itselleen. Iloa ei kuitenkaan kestänyt kauaa, kun tällä kertaa Trojans-takakentällä häärinyt Kirsti Nirhamo nappasi heiton käsiinsä ja pallo oli jälleen vierailijoiden hallussa. Trojans heräsi hetkellisen suvantonsa jälkeen uudelleen otteluun ja heittopelien turvin saavutti uhkaavasti Phoenix maalia. Pelinrakentaja Hakkarainen kertaalleen kantoi itse palloa ja pääsikin vain parin jaardin päähän maaliviivasta, josta keskushyökkääjä Anni Hiivolan #49 oli helppo työ kuljettaa pallo maaliin. Lisäpistemaali tilastoitiin laitahyökkääjä Kirsti Nirhamon nimiin ja Trojans kasvatti etumatkaansa 14-36.

Myös seuraavasta pistesuorituksesta vastasi Trojans. Jo tutuksi tullut heittopeli puri ja 15 jaardin rangaistuksen myötä vierailijat pääsivät syvälle Phoenix päätyyn, eikä kotijoukkueen puolustukselta löytynyt eväitä katkaista Trojans vyöryä. Tällä kertaa estelyistä huolimatta vapaana löytyi Nirhamo, joka teki päivän kahdeksannen pisteensä. Lisäpisteessä onnistumisen koki turkulaisten tulokaspelaaja Elviira Saisaari #37, jälleen Hakkaraisen heitosta. Turkulaiset vankistivat johtoaan 14-44. Phoenix ei halunnut tuottaa kovaa kannustaneelle kotiyleisölleen pettymystä vaan jatkoi sinnikästä yrittämistään lisämaalien toivossa. Sitkeä yrittäminen palkittiin, kun hyökkäyslinjassa Heidi Koponen #65 sai pidettyä kiertopelissä kulman suljettuna ja Kainulaisen tehdessä tietä Karru pääsi viimeistelemään 20 jaardisen juoksullaan ottelun kolmannen maalinsa. Lisäpisteessä Trojans-puolustus piti Karrun juoksun kurissa, tilanne 20-44.

Taistelun puutteesta ei voinut kotijoukkueen puolustustakaan syyttää. Aino Joron saatua apuja kiertopelin pysäyttämiseen ja Trojans-hyökkäyksen hötkyillessä rangaistuksien arvoisesti, oli vierailijat pakotettu luopumaan lentopotkulla pallosta. Phoenix-takakentän taistelija Veräjänkorva nappasi komeasti pallon syliinsä ja palautti palloa varmasti 20 jaardin viivalle. Takaa-ajon ilmentymä Emmi Karru esitti taas parastaan ja kantoi pallon aina jaardin päähän maalista, samalla valitettavasti loukaten itsensä. Keskushyökkääjäpari Kainulainen kuitenkin kiitti tutkapariaan ja sukelsi vuorostaan pallon maaliin. Maalisuorituksen aikana valitettavasti myös Trojans puolustaja satutti itseään ja lisäpisteyritystä jouduttiin odottamaan melkoinen tovi. Tämä odotus saattoi koitua Phoenixin lopullisen kirin kohtaloksi, sillä vierasjoukkueen molempiin suuntiin pelanneiden avainpelaajien saama lisälepotuokio tuli tarpeeseen. Pelinrakentaja Sulin juoksi pelitauon jälkeen vielä lisäpisteet maaliin ja momentumin kuivuessa tilanne oli 28-44.
Trojans juhli vielä kahdesti Lea Kaszasin juoksupelimaaleilla ja yhdellä onnistuneella Kirsti Nirhamon lisäpistemaalilla. Loppulukemat siis 28-58. Trojans tuli ryminällä takaisin Suomen jenkkifutiskartalle vuoden hiljaiselon jälkeen. Joukkueesta erottuivat kokeneet Hakkarainen, Luhtala, Nirhamo ja Kazas, sekä vahva linjapelaaja Nenna Muurinen #70. Etenkin Hakkarainen – Luhtala akselin yhteispeli oli ihailtavaa katseltavaa ja molempiin suuntiin kovasti töitä tehneet Kaszas ja Nirhamo pelasivat kumpikin vahvat ottelut. Kaszas palkittiin joukkueensa MVP:nä. Kotijoukkueen MVP:nä palkittiin kolme maalia tehnyt Emmi Karru. Hänen lisäkseen lupaavia otteita tulevasta esittivät pelinrakentaja Sulin ja laitahyökkääjä Noora Railonmaa. Puolustuksessa ensimmäistään ottelua naisten sarjatasolla pelannut Oona Saarinen #40 näytti epäilijöille, että tytötkin osaavat taklata. Myös linjapelaajat tekivät kovasti töitä molempiin suuntiin ja etenkin puolustuksen linjanelikko piti vierailijoiden dive-pelit kurissa.

Phoenix ei tappiosta huolimatta jää tuleen makaamaan, vaan kokoo joukkonsa ja jatkaa otteluitaan jälleen tulevana viikonloppuna, kun Falcons tulee Hyvinkäältä vieraaksi. Aloituspotku tuttuun tapaan klo 13!