SAJL

Otteluraportti

West Coast Phoenix - Falcons 20.05.2018

West Coast Phoenix - Hyvinkää Falcons

Aurinko helli jälleen katsojia kun sulat pöllysivät West Coast Phoenix kohdatessa Hyvinkään Falconsin kotikentällään Kerttulassa. Avausottelussaan siipeensä saanut Phoenix otti heti alussa emännän paikan ottelussa, etenkin vahva puolustuspelaaminen jätti ennakkoluulottomasti taistelleen Falconsin aseettomaksi. Reilu 100-päinen yleisö sai Kerttulan lehtereillä todistaa, kun Phoenix nappasi kauden avausvoittonsa lukemin 32-0 (16-0).
Ottelu alkoi Falconsin aloituspotkulla, jonka Jonna Veräjänkorva #17 palautti puolen kentän tuntumaan. Phoenix käynnisteli hyökkäystään pelinrakentaja Ronja Sulinin #1 johdolla. Kertaalleen Phoenix onnistui saamaan uudet yritykset, mutta taisi laitahyökkääjä nelikko olla hieman vielä unessa, sillä muutama helppo heitto poltti käsissä, eikä peli enää edennyt uusiin yrityksiin. Helpolla ei Falcons hyökkäyskään edennyt, kun Phoenix- puolustus näytti vahvaa juoksupuolustamista. Vikkeläjalkainen Falcons keskushyökkääjä Sanna Holm #18 koitti parhaansa mukaan murtaa Phoenix puolustusta, mutta tuloksetta. Kun Phoenix-linjasta Noora Potinkara #57 vielä pääsi taklaamaan pallonkantajan miinuksille, oli Falcons pakotettu luopumaan pallosta.
Phoenix-hyökkäyksen käynnistymisvaikeudet jatkuivat toisellakin hyökkäysvuorolla, vaikka Noora Railonmaan #80 ja Aada Tiermaksen #11 hienoilla kopeilla edettiinkin uusille. Pallo pääsi lipsahtamaan pelinrakentaja Sulinin käsistä ja Falcons puolustus oli kirjaimellisesti haukkana paikalla ja peitti pallon. Sama kaava kuitenkin jatkui myös vierailijoiden hyökkäysvuorolla, kun Phoenix-puolustus oli tiukkana. Kolmas Phoenix hyökkäysvuoro tuotti päivän ensimmäiset pisteet, kun Sulinin heitot vihdoin jäivät laitahyökkääjien käsiin ja pallo saatiin lähelle maaliviivaa. Hyökkäyslinjassa tehtiin hienosti tilaa keskushyökkääjä Minttu-Miina Harjulalle #8, joka pääsi viimeistelemään kauden ensimmäisen maalinsa. Lisäpisteessä Sulinin heiton nappasi laitahyökkääjä Katja Kankaanpää #83, Phoenix 8-0 johtoon.
Falcons hyökkäys taisteli ja heti toisen neljänneksen alkuu pelinrakentaja Sara Pyhähuhta #10 löysi heitollaan Phoenix-puolustajien keskeltä Jenni Syreniuksen #92, joka saavutti hienolla kiinniotollaan joukkueelleen uudet yritykset. Toista kertaa Phoenix puolustus ei antanut itseään yllättää ja etenemiset tyrehtyivät, joko hyvin luettuihin hiettopelien maahanlyöntiin tai vahvoihin taklauksiin. Vahvasti puolusti myös Falcons, eikä peli edennyt Phoenix-päävalmentaja Joni Lehtomäen toivomalla tavalla ja myös Phoenix oli pakotettu luopumaan pallosta. Falcons lähti yrittämään etenemistä Holman kiertopelillä. Sitkeä Holma pääsi vielä livahtamaan sekä Nina Tuomisen # ,että Tiina Koposen #47 taklausyrityksistä, mutta lopullinen stoppi oli Aino Joro #49, joka pysäytti keskushyökkääjän syvälle miinusjaardeille. Seuraavalla yrityksellä Falcons pelinrakentaja Pyhähuhdan ja Holmin ajatukset eivät menneet täysin yhteen ja taaksepäin suuntautunut heitto jäi puolustaja Koposen haltuun.
Phoenixille käytännössä tarjottiin maalia, kun hyökkäys pääsi aloittamaan yrityksensä 20 jaardin tuntumasta. Falcons puolusti juoksuyritykset tiukasti lineback Nina Ärligin #34 johdolla ja Phoenix-hyökkääjien pudottaessa pallot aivan maaliviivalla, kuivui jälleen hyökkäysvuoro kasaan. Ennen taukoa kotijoukkue kuitenkin pääsi vielä maalin makuun. Falcons eteni mallikkaasti Phoenixin 40 jaardille ja haki onnistumisia heittopeleillä. Phoenix- puolustus oli kuitenkin hereillä ja vasta 17-vuotias Oona Saarinen #40 onnistui katkaisemaan syötön ja juoksi lähes 60 jaardisen vastustamattomasti Falcons maaliin. Phoenix hyökkäys kiitti junioriaan ja Annukka Kainulainen #35 kantoi lisäpisteen maaliin. Tilanne 16-0 ja näissä numeroissa siirryttiin myös puoliajalle.
Toinen puoliaika aloitettiin kotijoukkueen aloituspotkulla, joka painui sivurajasta yli ja vierailijat pääsivät aloittamaan hyökkäystään 35 jaardin viivalta. Pienestä lepohetkestä huolimatta Phoenix-puolustus oli heti valppaana ja pysäytti kerta kerralta Falconsin yritykset. Marianna Mäenpää #12 ja Tiina Koponen #49 pysäyttivät kiertopelit kuin juniorikaksikko Joro & Saarinen antoivat kavereilleen apuja taklaustyöskentelyssä. Omalla hyökkäysvuorollaan Phoenix jo hätyytteli vierailijoiden maalia, mutta aivan viime metreillä Falcons- linjasta Katja Sulanko #77 pääsi häiritsemään Sulinin heittoa niin, että syötön katkoon pääsi Falcons puolustaja Suvi-Tuuli Huopola #30.
Phoenix-puolustus oli jälleen vahvana kun syvältä Falcons päädystä lähtenyt vierailijoiden hyökkäysyritys lähti käyntiin. Jälleen Oona Saarinen oli hereillä ja taklasi kiertämään lähteneen Falcons pelinrakentajan maalialueelle. Tilanteessa oli kuitenkin kiinnipito maalialueen ulkopuolella, eikä omaa maalia hyväksytty. Maaliviivalle ahdistettu Falcons luopui pallosta ja Phoenix hyökkäys marssi päättäväisenä kentälle. Heti ensimmäisestä yrityksestä Ronja Sulin löysi Noora Railonmaan pitkällä heitollaan ja tarkasti pallon haltuunsa napannut Noora juoksi vapaasti maaliin. Lisäpisteessä vastuuta sai jälleen keskushyökkääjä Kainulainen, joka piruettien saattelemana kellahti maaliviivan yli. Phoenix vankisti johtoaan 24-0.
Phoenix-puolustus ei antanut yllättää itseään, vaikka kovaa taistellut Falcons yritti Sanna Holmin johdolla parhaansa. Hyökkäysvuoro päättyi komeaan Aino Joron syötönkatkoon, joka taklattiin 30 jaardin viivalle. Lisäpiste-ekspertti Kainulainen väläytteli alkaneella hyökkäysvuorolla myös nopeuttaan ja eteni vain 8 jaardin päähän maalista. Seuraavalla yrityksellä Sulin löysi heitollaan maalialueelta Aada Tiermaksen #11 joka taisteli pomppivasta pallosta kahden Falcons pelaajan välissä ja sai lopulta pallon haltuunsa ja onnistui kirjaamaan tilastoihin ensimmäisen maalinsa. Lisäpisteen pelinrakentaja Sulin paineli itse pohjiin hyökkäyslinjan tehdessä tietä. Loppulukemiksi kirjattiin 32-0.
Kuumassa säässä ja kotijoukkuetta huomattavasti kapeammalla rosterilla taistoon lähtenyt Falcons, taisteli urheasti läpi ottelun antamatta tuumaakaan periksi. Falconista erottuivat molempiin suuntiin ahkeroinut ja kovaa tsempannut Sanna Holm, sekä puolustuksessa Nina Ärlig, joka antoi hyvin painetta Phoenixin hyökkäyslinjalle ja pelinrakentajalle. Ärlig palkittiin myös joukkueensa parhaana pelaajana. Myös vierailijoiden linjat ansaitsevat kehut, sillä yritykset juosta linjan läpi pysähtyivät aina linjanaisten syleilyyn.
Kotijoukkueesta kehut ansaitsee koko puolustus, joka pelasi koko ottelun tarkasti, eikä päästänyt vastustajia lähellekkään omaa maaliaan.Etenkin Oona Saarisen syötönkatkomaali oli kruunu koko puolustuksen onnistuneelle päivälle. Saarinen ansaitsi myös joukkueensa parhaan pelaajan palkinnon. Onnistumisia koettiin myös laajalla rintamalla Phoenix-hyökkäyksessä, etenkin Annukka Kainulaisen vahvat juoksut ja Noora Railonmaan varmat kiinniotot olivat myrkkyä Falcons puolustukselle. Phoenix jatkaa runkosarjaansa jälleen tulevana sunnuntaina, kun se matkustaa Helsinki Wolverinesin vieraaksi Brahen kentälle. Ottelu alkaa klo 15.30 ja otteluun on vapaapääsy. Lähde siis Helsinkiin kannustamaan oranssipaitoja ja jatkamaan Phoenixin lentoa!