SAJL

Otteluraportti

Jaguars - Steelers 26.05.2018

Otteluraportti
Jyväskylä Jaguars – Kuopio Steelers

Jyväskylä, Palokan liikuntapuisto, 26.5.2018
Jaguarsin kauden toinen kotiottelu pelattiin lauantaina 26.5. Palokan liikuntapuistossa, jonne jyväskyläläisten vieraaksi saapui Kuopio Steelersin naiset. Odotettavissa oli jälleen kiinnostava ottelu, sillä Jyväskylä kohtasi edellisvuonna 2. divisioonan voittaneen Kuopion ensimmäistä kertaa. Jaguarsin ennestäänkin kapeasta rosterista löytyi tällä kertaa vain 15 nimeä, kun taas Steelers lähti peliin 29 pelaajan voimin. Tämä naisten 1. divisioonan peli käynnistyi klo 14 Jaguarsin aloituspotkulla.
Ensimmäinen neljännes alkoi jännittävissä tunnelmissa, kun jo Steelersin toisen hyökkäysyrityksen aikana pallo päätyi Jaguarsin #10 Katariina Kiviniemen käsiin. Hyökkäysvuoro vaihtui Jyväskylälle, mutta Kuopio pääsi tekemään välittömän vastaiskun, kun #83 Noora Koponen nappasi Jyväskylän laitahyökkääjän käsistä kimmonneen pallon itselleen. Tämän jälkeen ensimmäinen neljännes eteni tasaisissa tunnelmissa, molempien joukkueiden liikutellessa palloa keskiviivan tuntumassa. Neljänneksen lopussa Steelersin #22 Laura Pulkkinen kuitenkin avasi Kuopion pistetilin onnistuneella juoksupelillä. Lisäpisteyritys epäonnistui.
Toinen neljännes alkoi #22 Laura Pulkkisen juoksumaalilla ja tällä kertaa onnistui myös Pulkkisen lisäpistepotku. Jaguars yritti sinnikkäästi taistella Steelersin teräksistä puolustusta vastaan, mutta ei onnistunut etenemään tarpeeksi, jotta myös Jyväskylän pistetili olisi saatu auki. Kuopio sen sijaan jatkoi pistesaaliin kerryttämistä, ja kun #22 Laura Pulkkinen pinkoi toisen neljänneksen loppuun vielä yhden maali ja #10 Evi Laajapuro nappasi onnistuneesti pelinrakentaja #Emmi Kolehmaisen heiton ja teki Steelersin neljännen touch downin. Lisäksi #22 Pulkkinen onnistui molemmissa lisäpistepotkuissa.
Jaguars ei onnistunut pysäyttämään Steelersin tehokasta hyökkäystä myöskään toisella puoliajalla. Juoksijana oli jälleen #22 Laura Pulkkinen, kun pallo viiletti Jaguarsin maaliviivan yli viidennen ja kuudennen kerran. Steelersin parhaan pelaajan palkinnon myöhemmin pokannut Pulkkinen hoiteli myös tarkalla potkullaan lisäpisteet Kuopiolle. Steelersin viimeisen maalin juoksi #30 Niina Sutinen ja Jaguars kaatui lopulta lukemin 0-48.

Jaguarsin parhaat taklaajat: #42 Jenny Honkanen (6,0), #7 Satu Aumo (5,0)
Steelersin parhaat taklaajat: #8 Essi Saastamoinen (7,0), #68 Nelli Oksanen (4,0), #87 Iisa Huhtala (4,0), #92 Heidi Mustonen (4,0)
Steelersin maalintekijät: #10 Evi Laajapuro, #22 Laura Pulkkinen, #30 Niina Sutinen