SAJL

Otteluraportti

Bouncers - Crocodiles 08.07.2018

OTTELURAPORTTI: MIKKELI BOUNCERS VS SEINÄJOKI CROCODILES
7. kierros su 8.7. klo 12.00, Urpolan kenttä, Mikkeli
Kauden kolmannessa kotipelissään Mikkeli Lady Bouncers kohtasi toistamiseen Seinäjoki Crocodilesin. Peli päättyi Crocodilesin 8-22 voittoon.
Kummankin joukkueen taistelu välieräpaikasta oli jo sinetöity lauantaina pelatun Kotka Eagles – Jyväskylä Jaguars pelin lopputuloksen seurauksena, sillä Kotka voitti pelin lukemin 22-0. Näin ollen Urpolan tekonurmelle astelleiden joukkueiden välinen taistelu käytiin sijoista 3 ja 4.
1. neljänneksellä kummaltakin joukkueelta nähtiin tasaista etenemistä. Bouncers aloitti hyökkäyksellä, ja juoksupeleillä edetty hyökkäysdraivi päättyi #6 Emilia Kempin tekemään maaliin. Lisäpisteen viimeisteli #89 Hanna Kuisma koppaamalla #85 Jenni Kuitusen nappiheiton. Crocot vastasivat tähän omalla, heittopelein sekä #12 Tiina Salon juoksujen siivittämällä draivilla, joka viimeisteltiin #17 Milla Joensuun kiinniotolla maalialueella. Lisäpisteen #12 Salo juoksee itse, ja tilanne on tasan 8-8. Ensimmäinen neljänneksen lopussa nähtiin muutama jännittävä tilanne, kun ensin crocojen aloituspotku kirpoaa Bouncersin palauttajan #89 Kuisman käsistä, ja Bouncers lähtee hyökkäämään omasta kenttäpäädystään. Hyökkäysdraivi ei tuota tulosta, ja mikkeliläiset punttaavat. Puntti epäonnistuu, ja crocot pääsevät hyökkäämään erittäin hyvästä kenttäasetelmasta. Kuitenkin seinäjokelaisten pitkät aloitussyötöt suhahtavat pelinrakentajan yli toistamiseen, eikä crocot pääse etenemään.
2. neljännes alkaa Bouncersin hyökkäyksen rähmäyksellä, jonka seinäjokelaiset peittävät. Crocot pyrkivät etenemään heitoillaan, kun vieraiden juoksupeli pysähtyy kerta toisensa jälkeen Bouncersin kivikovaan puolustukseen. Jälleen seinäjokelaisten pitkä aloitussyöttö karkaa pelinrakentaja #12 Tiina Salon yli, ja Bouncersin #43 Minna Rossi antaa riittävän paineen pelinrakentajalle, joka joutuu peittämään pallon ja ottamaan reilusti takapakkia. Vieraille 4. yritys ja 20 jaardia mentävää. Crocot pelaavat pitkän ja onnistuneen heittopelin, jonka etenemisen Bouncersin #6 Emilia Kemppi katkaisee juuri sopivasti, jottei seinäjokelaiset saavat uusia yrityksiä. Bouncersin hyökkäys lähtee syvältä omasta kenttäpäädystä, eikä eteneminen tuota tulosta. Draivi päättyy seinäjokelaisten nappaamaan syötönkatkoon ja hyökkäysvuoro vaihtuu. Crocodiles lähtee pelaamaan heittopeliä, mutta pallot eivät meinaa pysyä laitahyökkääjien hyppysissä. Vieraat turvautuvat jälleen kerran #12 Tiina Salon juoksuun, joka siivittääkin vieraat uusille yrityksille ja vielä myöhemmin maaliin asti. Tilanne 8-12, XP epäonnistuu. Toisen neljänneksen lopussa Bouncersin #89 Hanna Kuisman pitkät juoksut tuovat mikkeliläiset vieraiden kenttäpuoliskolle ja vieraiden ottama henkilökohtainen rangaistus tuo mikkeliläiset seinäjokelaisten maaliviivan tuntumaan, mutta maaliin asti ei päästä. Bouncers turvautuu kikkapeliin, jossa lopulta #6 Kemppi heittää, mutta heittoa ei saada kiinni. Hyökkäysvuoro vaihtuu ja vieraat kuluttavat ajan pois kellosta. Puoliajalle siirrytään vieraiden johtaessa 8-14.
3. ja 4. neljänneksellä kummankin joukkueen hyökkäyspeli takkuaa. Bouncersin puolustus onnistuu pysäyttämään crocojen juoksut sekä paineistamaan pelinrakentajaa, eikä heitot meinaa löytää perille. Crocojen puolustus vastaa, eikä mikkeliläisten hyökkäys pääsee etenemään. Sama kaava toistuu: Bouncersin puolustus lyö crocoille jauhoja suuhun, eikä vieraat pääset uusille yrityksille. Bouncers hyökkää, mutta epäonnistuu, ja kotijoukkue turvautuu punttiin. Puntti epäonnistuu, ja seinäjokelaiset pääsevät hyökkäämään taas syvältä Bouncersin kenttäpäädystä, mutta Bouncersin puolustus jatkaa erittäin mallikkaasti ja pitää maalinsa puhtaana. Jälleen Bouncersin hyökkäysvuoro ei lähde rullaamaan odotetusti, vaan 4. yrityksellä puntataan. Puntti päätyy kuitenkin pieneen sekaannukseen, ja seinäjokelaiset lähtevät hyökkäämään jälleen mikkeliläisten kenttäpäädystä. Pallo kuumottelee Crocodilesin laitahyökkääjien käsissä, eikä vierasjoukkue pääse etenemään. Bouncers hyökkää, mutta jälleen hyökkäyksen blokkipeli ei toimi odotetusti. Bouncers turvautuu jälleen kikkapeliin, mutta heitto päätyy suoraan seinäjokelaisen pelaajan käsiin. Palloa pelataan puolin toisin, ja kumpikin puolustus onnistuu pysäyttämään hyökkäysten etenemisen kerta toisensa jälkeen. Kuitenkin pieni nukahdus Bouncersin puolustukselta antaa seinäjokelaisille mahdollisuuden, jonka vieraat käyttävät ja #20 Tytti Niemi toimittaa pallon maaliin sekä kuittaa vielä lisäpisteenkin nimiinsä. Bouncersin viimeinen hyökkäysdraivi etenee vahvasti, ja vieraiden rangaistus syötönvastaanotonhäiritsemisestä tuo mikkeliläiset kohti parempaa kenttäasetelmaa. Mikkeliläisten hyökkäys kuitenkin yskähtelee, ja virheet pakottavat takapakkiin. Viimeisellä yrityksellä vieraat pelaavat kotijoukkueen heittopelin hienosti pois, ja peli päättyy Seinäjoki Crocodilesin voittoon. Joukkueiden parhaimpina pelaajina palkittiin Mikkeli Bouncersin #40 Ella Lötjönen ja Seinäjoki Crocodilesin #20 Tytti Niemi.
Pelin jälkeen seinäjokelaisten leirissä vallitsi iloinen ja rento tunnelma. Crocodilesin päävalmentaja Sami Juppo kommentoi peliä: – Tasaista vääntöä puolin ja toisin. Toteutettiin ne asiat, mitä oltiin etukäteen suunniteltu, Juppo toteaa ja jatkaa: - Tiedettiin jo etukäteen, että Bouncers on kova ja fyysinen vastus, ja että juoksu heitä vastaan on haastavaa. Yritimme heittää enemmin, mutta ihan aina ei pallo tarttunut laitahyökkääjille. Muutamat virheet rokottivat myös peliä.
Seinäjokelaisille peli oli kauden viimeinen, ja edessä on nyt kesäloma. – Offseasonille lähdetään ja nyt vaan uutta matoa koukkuun, Juppo toteaa tyynesti.
Peli oli puolin ja toisin puolustusten tasaista suorittamista hyökkäysten etsiessä omaa punaista lankaansa. Mikkeliläisten apuvalmentajana toimiva Olli Karhu toteaakin, että puolustus onnistui erittäin hyvin, mutta hyökkäykselle olisi suonut enemmän tasaisuutta. Bouncersin päävalmentaja Miia Liukkonen on samoilla linjoilla. – Puolustukselle saatiin kurinalainen peli, vaikka #12 Tiina Salo pääsi yllättämään jaloillaan. Muutamat nukahdukset oli, ja se oli sitten siinä. Crocojen puolustus löysi tietyt aukot hyökkäyksestä, johon he iskivät, eikä hyökkäyksen blokit osuneet kohdilleen. Hyökkäys on toiminut pitkin kautta tosi hyvin, mutta tänään oli aika ajoin draivi hukassa, Liukkonen toteaa. Mikkeliläiset pelaavat vielä ensi viikonloppuna Kotka Eaglesin saapuessa vieraaksi. Millä mentaliteetilla peliin lähdetään? – Nautitaan kauden vikasta pelistä, päävalmentaja Liukkonen kiteyttää hymyillen.
Pisteidentekijät:
Bouncers: #6 Emilia Kemppi (TD), #89 Hanna Kuisma (XP)
Crocodiles: #17 Milla Joensuu, #12 Tiina salo (TD, XP), #20 Tytti Niemi (TD, XP)
Joukkueiden Top 3 taklaajat:
Bouncers: #19 Anni Laitinen, #44 Minna Rossi, #43 Ella Lötjönen
Crocodiles: #33 Satu Roiha, #11 Essi Koskinen, #30 Johanna Päkkilä
Mikkeli Lady Bouncersin kauden viimeinen peli pelataan Urpolan pyhätöllä sunnuntaina 15.7., kickoff klo 12.00. Tervetuloa kannustamaan ladyjä kauden viimeiseen peliin!

Joukkueiden parhaimpina pelaajina palkittiin Mikkeli Bouncersin yhteistyökumppanin Mikkeli Fressin hierontalahjakortilla Bouncersin #40 Ella Lötjönen ja Crocodilesin #20 Tytti Niemi.